Συνάντηση της Μαρίας Καζαντζάκη με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου

“Με παρεμβάσεις στις υποδομές για την διευκόλυνση της πρόσβασης στην πόλη, με ενέργειες αύξησης  της  προστιθέμενης αξίας και τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η αγορά της Σύρου μπορεί να αναπτυχθεί ουσιαστικά», τόνισε η υποψήφια δήμαρχος κ.Μαρία Καζαντζάκη σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου  κ. Βαγγέλη Αλεξανδρίδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Πρώτα η Σύρος» κκ. Γιάννης Σολάρης και Iάκωβος Περής.

Πρόσθεσε επίσης : «Μεγάλη ανάσα θα δώσουν και τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου που αποτελούν αίτημα του εμπορικού κόσμου και κομμάτι του σχεδιασμού μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός σταθμού υποθαλάσσιων απορριμάτων στη Σύρο

Η υποψήφια Δήμαρχος συζήτησε επίσης και για άλλες παρεμβάσεις , παρεμβάσεις ανάδειξης και εξωραϊσμού των δημόσιων υποδομών (δρόμοι, πεζοδρόμια, φωτισμός, ασύρματα δίκτυα),  καθώς και φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και τους επαγγελματίες του νησιού, όπως το κυκλοφοριακό, τις εκδηλώσεις που θα στηρίξουν την εμπορική κίνηση όλο τον χρόνο, την προσέλκυση επισκεπτών από τα γύρω νησιά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τομέα του τουρισμού και της κρουαζιέρας, όπου όπως συμφώνησαν και οι δύο πλευρές καταγράφεται στασιμότητα λόγω της έλλειψης ουσιαστικής τουριστικής πολιτικής.

“Οι  από κοινού συντονισμένες ενέργειες, από τον Δήμο και τον επιχειρηματικό κόσμο με την συνεργασία και εξειδικευμένων  εξωτερικών συνεργατών  στον τομέα του τουρισμού είναι βασική προτεραιότητα του συνδυασμού «Πρώτα η Σύρος»,  για την πραγματική πρόοδο και αυτού του βασικού πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης της Σύρου”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού.