Στη φυλακή αυτοί που δολοφόνησαν τον Ανδριώτη επιχειρηματία Σταματιάδη

0

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην 1η τακτική ανακρίτρια οι τρεις από τους τέσσερις που κατηγορούνται ως μέλη της σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις και ληστείες και στην όποια αποδίδεται και ο φόνος του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ανάπηρος.

Ο συγκεκριμένος έχει κατονομαστεί από συνεργούς του ως ο τσιλιαδόρος της σπείρας και έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του σε αρκετές διαρρήξεις. Ωστόσο φέρεται να μην είχε καμία συμμετοχή στη ληστεία η οποία κατέληξε στο φόνο του επιχειρηματία

Ασύλληπτος ο δολοφόνος του Α. Σταματιαδη

Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι είχαν ήδη ομολογήσει στις προανακριτικές τους καταθέσεις τη συμμετοχή τους στη σπείρα.

Ο κατηγορούμενος όμως που έχει κατονομαστεί από τους συνεργούς του ως ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Σταματιάδη παραμένει καταζητούμενος καθώς λίγες ώρες μετά το έγκλημα πέρασε τα σύνορα και εξαφανίστηκε στην Αλβανία.

Ένας ακόμη που συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία με θύμα τον επιχειρηματία έχει συλληφθεί στο Βέλγιο και αναμένεται η έκδοση του.

Το …αγριογούρουνο που αποκάλυψε τους δράστες

Η σπείρα, στην οποία αποδίδονται 44 διαρρήξεις και ληστείες, συνδέθηκε με το φόνο του επιχειρηματία λόγω ενός …αγριογούρουνου. Μέλη της οργάνωσης πήγαιναν στη Σπάρτη για διάρρηξη και στη διαδρομή βρέθηκε μπροστά τους το ζώο.

Ένας από τους κατηγορούμενους το πυροβόλησε με το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί στο φόνο Σταματιάδη.

Οι κάλυκες βρέθηκαν από την αστυνομία όταν οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα μετά από αποτυχημένη διάρρηξη ATM.

Πηγή: Real, Της Άννας Κανδύλη