Άρθρο του πολιτευτή Κυκλάδων του Κινήματος Αλλαγής Χρήστου Πολατσίδη

Η κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη Συνταγματική Αναθεώρηση αποτελεί παραδοχή της ήττας του στις επόμενες εκλογές. Για τον λόγο αυτό, προσπαθεί να ερμηνεύσει τη διαδικασία ως δεσμευτική για την κατεύθυνση της αναθεώρησης και όχι μόνο για τα άρθρα που θα αναθεωρηθούν. Κάτι τέτοιο ασφαλώς και δεν έχει κανένα έρεισμα.

Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, καταθέσαμε πριν δέκα μήνες συγκεκριμένες προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και ακριβώς με γνώμονα αυτές θα ψηφίσουμε τα άρθρα που πρέπει να αναθεωρηθούν.

Συγκεκριμένα, είμαστε υπέρ της αναθεώρησης των άρθρων που αφορούν το σεβασμό και την προστασία κάθε ατομικής διάκρισης και προσανατολισμού, την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων με αυστηρή κρατική εποπτεία και αξιολόγηση, την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για να σταματήσουν οι επιδοματικές πολιτικές, την κατοχύρωση της αυτοτέλειας των ΟΤΑ, την πρόσβαση κάθε πολίτη στα κοινωνικά αγαθά, τη θωράκιση του κράτους δικαίου και την ποινική ευθύνη υπουργών για να ισχύουν για όλους, πολίτες και πολιτικούς, οι ίδιες παραγραφές.

Επίσης καταθέσαμε προτάσεις για να τερματιστεί η αδιέξοδη σύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με τη θητεία της Βουλής. Διαφωνούμε αναφανδόν με την εκλογή Προέδρου απευθείας από το λαό, καθώς έτσι αλλοιώνεται η μορφή του πολιτεύματος κατά τρόπο αντικοινοβουλευτικό.

Όμως, δε θα επιτρέψουμε με την ψήφο μας, η συνταγματική αναθεώρηση να γίνει υπόθεση ενός και μόνο κόμματος και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε να μην αφήσουμε τους επίδοξους της εξουσίας να φέρουν την αναθεώρηση στα μέτρα τους.

Έτσι, θα ψηφίσουμε συμβολικά με έναν βουλευτή από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να δεσμεύσει την επόμενη Βουλή με το νέο περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση διατάξεων, ούτε στη ΝΔ που επιδιώκει αυτό να καθοριστεί με απλή πλειοψηφία από την επόμενη Βουλή.

Το Κίνημα Αλλαγής λέει ξεκάθαρα αυτό που προβλέπει το ίδιο το Σύνταγμα: η σημερινή Βουλή διατυπώνει πρόταση και η νέα Βουλή αποφασίζει με την ευρεία πλειοψηφία των 180 ψήφων.

Με τις προτάσεις μας επιδιώκουμε την ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, στοχεύουμε στην εμπέδωση της πολιτικής σταθερότητας και σχεδιάζουμε μια ισχυρή Ελλάδα της γνώσης και της έρευνας, κόντρα σε όλους όσους ναρκοθετούν την πορεία της χώρας μας προς το αύριο.

* Ο Χρήστος Πολατσίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι πτυχιούχος οικονομολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το 2013 εκλέχθηκε Γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τήνου και το 2016 Γραμματέας της Ν.Ο. ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων. Το Μάιο του 2018 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Γραμματέας της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής στις Κυκλάδες. Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του 2019 θα είναι υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με το Κίνημα Αλλαγής.

 

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here