Εντοπίστηκαν Πρόσφυγες στην Τήνο – Μεγάλη επιχείρηση Λιμενικού και Αστυνομίας

0

Εντοπίστηκαν Πρόσφυγες στην Τήνο – Μεγάλη επιχείρηση Λιμενικού και Αστυνομίας

Συναγερμός σήμανε σε Λιμεναρχείο και Αστυνομία Τήνου.

Δεκατρείς πρόσφυγες από Συρία και ένας από το Ιράκ, εντόπισαν οι αρχές, σήμερα αργά το βράδυ στη Τήνο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 13 πρόσφυγες εντοπίστηκαν από αγρότη του νησιού, να περπατούν με σακίδια στον ώμο, Βόρεια της Τήνου, στη παραλία της Λιβάδας όπου τους οδήγησε και τους εγκατέλειψε ο Τούρκος διακινητής.
 
Οι 13 πρόσφυγες έφτασαν στο νησί, με πλαστικό ταχύπλοο σκάφος, ενώ ο Τούρκος διακινητής απομακρύνθηκε από το νησί, διαφεύγοντας προς το παρών τη σύλληψη, με το σκάφος του Λιμενικού σώματος να συμμετέχει στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης του.
Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με αστυνομικούς «χτένισαν» την περιοχή, και σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24 εντόπισαν και συνέλαβαν στα πλαίσια του αυτοφώρου τους 13 αλλοδαπούς.
 
Αμέσως στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση για την μεταφορά τους στο Λιμεναρχείο Τήνου, όπου και οδηγήθηκαν για τη λήψη καταθέσεων, με στόχο την πλήρη εξακρίβωση των στοιχείων τους αλλά και των συνθηκών άφιξης τους στη Τήνο.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι 13 συλληφθέντες, 12 απο τους οποίους είναι Σύριοι και ένας Ιρακινός (5 γυναίκες και 8 άντρες) παραμένουν κρατούμενοι με εντολή του Εισαγγελέα.
Οι παράνομοι μετανάστες οδηγήθηκαν αργά το βράδυ σε ξενώνες του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, είναι καλά στην υγειά τους, ενώ φυλάσσονται από δυνάμεις του Λιμεναρχείου και του Α.Τ Τήνου.