«Πρώτα η Σύρος» – Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της η Μαρία Καζαντζάκη

Μαρία Καζαντζάκη
«Πρώτα η Σύρος» – Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της η Μαρία Καζαντζάκη
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Διογένης η υποψήφια Δήμαρχος για τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης κα. Μαρία Καζαντζάκη.
 
Η κα Μαρία Καζαντζάκη την επίσημη υποψηφιότητά της, ανακοινώνοντας τους στόχους και το όραμα που έχει εφόσον κερδίσει τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
 
Έχοντας στο πλευρό της, την πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Σύρου και υποψήφια δημοτική σύμβουλο Ευαγγελία Ζαχάρη και τον Ιωάννη Λούβαρη, η Μαρία Καζαντζάκη τόνισε επιγραμματικά τις αρχές της νέας πράξης της «Πρώτα η Σύρος».
Δείτε το βίντεο της παρουσίασης απο τη κάμερα του cyclades24.gr

Διαβάστε τι δήλωσε η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Καζαντζάκη:

 

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη του 2019 θα αναδείξουν τις Δημοτικές Αρχές, οι οποίες θα κληθούν να ακολουθήσουν πορείες καινοτόμες και αποτελεσματικές, με σχήματα ανανεωτικά και υπεύθυνα για τη βέλτιστη προοπτική του κάθε Δήμου, τον οποίο θα δεσμευτούν να υπηρετήσουν.

Οι εποχές που διανύουμε απαιτούν υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αγωνιστική διάθεση, για να καταφέρει ο Δήμος μας, ο εγγύτερος θεσμός στον πολίτη, να διεκδικήσει και να λάβει το μερίδιο που του αναλογεί από τους πόρους και τα προγράμματα που θα επενδυθούν, ώστε να γίνει πραγματικότητα η πολυπόθητη ανάπτυξη του τόπου.

Η οικονομική αναβάθμιση του νησιού αποτελεί πλέον μονόδρομο και μείζονος σημασίας στρατηγική επιλογή, αφού οι τωρινές συνθήκες έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε η κάθε τοπική κοινωνία οφείλει να αγωνιστεί αυτόνομα για να επιτύχει τη δική της ευημερία.

Η Δημοτική Αρχή, η οποία θα επιδιώξει και θα καταφέρει να διαχειριστεί με επιτυχία όλα όσα χρειάζονται για τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των δημοτών, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους και δυνάμεις, δεν μπορεί να διακατέχεται από εξαρτήσεις.

Δυστυχώς, έχουμε διαπιστώσει ότι, τα τελευταία χρόνια, η πολιτική ηγεσία του Δήμου υπήρξε εσωστρεφής, μεμψίμοιρη, απολογητική και κυρίως εξαρτώμενη, έρμαιο της εικόνας των ατόμων που την αποτελούσαν. Δεν υπάρχει Συριανός, ο οποίος να μην έχει διαπιστώσει ότι, η πολιτική παρακμή έχει φέρει σε αδιέξοδο την οικονομική ζωή του τόπου και οι εξαρτήσεις των πολιτικών αυτών, αποτελούν ανάχωμα στις δίκαιες αξιώσεις όλων των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων.

Στη Σύρο μας, η συνένωση των τριών Δήμων έφερε ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας. Λόγω, όμως, λανθασμένων και αναχρονιστικών μεθόδων που ακολουθήθηκαν και ακολουθούνται έως σήμερα, παρά τα όσα περί του αντιθέτου εξαγγέλλονται, η συνένωση των τριών πρώην Δήμων Ερμούπολης, Άνω Σύρου και Ποσειδωνίας δεν ωφέλησε με τον τρόπο που θα έπρεπε την τοπική κοινωνία, ούτε κατάφερε να την ενώσει.

Τα πολιτικά πρόσωπα που κλήθηκαν να υπηρετήσουν το πνεύμα του Νόμου, έδρασαν με τρόπο αντίθετο από τα προβλεπόμενα, πιστεύοντας προφανώς ότι η διάσπαση της τοπικής κοινωνίας θα ευνοήσει την δική τους ανέλιξη και παραμονή, στις πολυπόθητες από κάποιους «καρέκλες της εξουσίας».

Είναι γνωστό ότι, όταν η κοινωνία δεν είναι ενωμένη και αλληλέγγυα, τότε βρίσκουν πρόσφορο έδαφος όσοι διακατέχονται από τη δίψα της εξουσίας και δρουν με ιδιοτελή κριτήρια. Όσοι, δυστυχώς, στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα με οποιοδήποτε κόστος, διασπείρουν τη διχόνοια και την βαφτίζουν «δημοκρατία» προκειμένου να επιτύχουν τη δική τους προσωπική πολιτική επιβίωση.

Η Σύρος μας δεν έχει άλλα περιθώρια και αντοχές ανοχής τέτοιων πρακτικών, οι οποίες παρεμποδίζουν την ανάπτυξή της και την κρατούν προσκολλημένη στο παρελθόν.

Η Σύρος μας χρειάζεται ανθρώπους με όραμα, ανθρώπους που δεν επιδιώκουν την προσωπική τους ανέλιξη αλλά το καλό του τόπου μας, ανθρώπους που είναι έτοιμοι να αγωνιστούν σθεναρά για την ευημερία των δημοτών και του τόπου συνολικά, που δεν έχουν εξαρτήσεις από κομματικούς ή άλλους μηχανισμούς, που δεν βλέπουν την ενασχόληση με τα κοινά ως λύση ανάγκης ή διέξοδο στην οικονομική τους αδυναμία.

Η Σύρος μας χρειάζεται νέο όραμα, φρέσκες ιδέες, “ανοιχτά” μυαλά και ανθρώπους που θα διαχειριστούν το ανθρώπινο δυναμικό με ίσους όρους και με δημοκρατικό πνεύμα, μακριά από “αυτοκρατορικές” διαθέσεις, πολύχρωμες και λαμπερές φωτογραφήσεις και εύηχα αλλά ανούσια συνθήματα.

Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχισθεί την επόμενη τετραετία.

Ήρθε η ώρα ο Δήμος μας να αλλάξει σελίδα και να κοιτάξει επιτέλους με αισιοδοξία το μέλλον.

Γι’ αυτό ξεκίνησε και η δική μας Συλλογική προσπάθεια και δημιουργήθηκε ο συνδυασμός μας, ο οποίος αποτελείται από νέους ανθρώπους με όραμα και αγάπη για τον τόπο μας «Πρώτα η Σύρος».

Επιτυχημένη λέγεται η Δημοτική Αρχή, η οποία καταφέρνει να ενώσει όλους τους δημότες, η οποία τους προστατεύει και τους αγκαλιάζει με τον ίδιο τρόπο, που ασκεί τη διοίκηση με βάση τις αρχές της ισότητας και της ισονομίας, που αντιμάχεται διχόνοιες και έριδες, που στέκεται εμπόδιο πραγματικό σε όποιον επιδιώκει να υιοθετήσει διχαστικές τακτικές για προσωπικό του όφελος, ευνοώντας τα προσωπικά του ιδιοτελή συμφέροντα.

Επιτυχημένη λέγεται η Δημοτική Αρχή που σέβεται τους δημότες, που φροντίζει για την καθημερινότητά τους, που παρέχει στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας και στα Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες ζεστασιά και θαλπωρή, που δεν ξεχνά ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή καθημερινότητα.

Επιτυχημένη λέγεται η Δημοτική Αρχή που δεν κοιμίζει τις συνειδήσεις, αλλά δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ομαλή ένταξη των νέων στην κοινωνία, τους οποίους ενεργοποιεί και αναζητά τη συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις του Δήμου, αποδεχόμενη και εφαρμόζοντας τις νέες ιδέες , τις οποίες η νεολαία έρχεται να προτείνει.

Επιτυχημένη λέγεται η Δημοτική Αρχή που δεν παραμένει προσκολλημένη στο παρελθόν, ούτε επαναπαύεται στις δάφνες της, ούτε αναλώνεται σε φωτογραφίσεις προσώπων, βάζοντας πολλά – διαδικτυακά κυρίως – θαυμαστικά στο πολύτιμο δήθεν έργο της.

Επιτυχημένη λέγεται η Δημοτική Αρχή που γνωρίζει ότι η επιτυχία είναι μια μάχη χωρίς τέλος, που αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες και φορείς που αντιπροσωπεύουν την εξέλιξη και τη γνώση, που δρα συλλογικά και έχει “ανοιχτά” αυτιά στις ανάγκες και προτάσεις των δημοτών, ακολουθώντας πάντα δημοκρατικές διαδικασίες.

Σήμερα κάνουμε το πρώτο, αλλά σημαντικό βήμα, για να «ξαναχτίσουμε» τον Δήμο μας.

Επιδιώκουμε

 • να κάνουμε τους Συριανούς να αγαπήσουν ξανά το νησί τους,

 • την αλλαγή σκέψης, ύφους και πολιτικής στην Διοίκηση του Δήμου,

 • μια συναινετική και συμμετοχική διοίκηση, χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές,

 • την σωστή και χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και του χρήματος των δημοτών,

 • βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών,

 • επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας,

 • αξιοποίηση και στενή συνεργασία για την αμφίδρομη ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και της τοπικής οικονομίας,

 • βελτίωση υποδομών Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας

 • στήριξη στην Τρίτη Ηλικία και ΑμΕΑ και κοινωνική ευαισθησία στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 • αξιοποίηση οικονομικών εργαλείων και ευρωπαϊκών – εθνικών προγραμμάτων για τη δημιουργία/βελτίωση νέων ή στρατηγικών υποδομών

 

 • την αναβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων

 • να δώσουμε πραγματική φωνή στον δημότη μέσα από τακτικές συνελεύσεις.

 • να δώσουμε σε κάθε Δημοτική Ενότητα του νησιού τα εφόδια για να αναπτύξει τις δικές της ιδιαίτερες δυνατότητες.

 • άρση του θαλάσσιου αποκλεισμού του νησιού και διεκδίκηση νέων όρων για πύκνωση δρομολογίων από και προς διοικητικά κέντρα και καλοκαιρινούς προορισμούς,

 • καλύτερη Ενδοκυκλαδική επικοινωνία,

 • Δίκαιη και παραγωγική αξιοποίηση του έμψυχου προσωπικού του Δήμου,

 • Συνεργασία με παραγωγικούς φορείς και εμπορικό κόσμο, για την στήριξη της υφιστάμενης τοπικής επιχειρηματικότητας.

 • να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που εκπροσωπούν οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι καθώς και οι κοινωνικοί φορείς του νησιού, στηρίζοντας τις δράσεις τους.

 • εξωστρέφεια και συνεργασία με άλλους δήμους για κοινά συμφέροντα,

 • συντήρηση και αξιοποίηση του αρχιτεκτονικού και αρχαιολογικού πλούτου του νησιού

 • να αναδείξουμε ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης, το οποίο θα κρατήσει τον πληθυσμό στον τόπο του, ενισχύοντας την ανάπτυξη γεωργικών καλλιεργειών υψηλής ποιότητας, της κτηνοτροφικής παραγωγής, της αλιείας, της μεταποίησης, του εμπορίου, της βιομηχανίας με σεβασμό στο περιβάλλον και φυσικά των υπηρεσιών και του τουρισμού με παγκόσμια στόχευση.

Για να καταφέρουμε όλα τα ανωτέρω, δεν θα πατήσουμε μαγικά κουμπιά, ούτε θα υποσχεθούμε ανέφικτες λύσεις.

Στην προσπάθειά μας αυτή, αξιοποιούμε την ίδια την κοινωνία προς όφελος της οποίας επιθυμούμε να εργαστούμε, ως εκπρόσωποι όλων και του κάθε Συριανού ξεχωριστά.

Η δύναμη και το όπλο μας είναι όλοι οι Συριανοί δημότες, δίπλα στους οποίους θέλουμε να σταθούμε με αρχές, με αξίες και ισότητα.

Επιδιώκουμε τη συμμετοχή όλων των Συριανών στην συλλογική μας αυτή προσπάθεια, γιατί πιστεύουμε στην ομαδικότητα και τη συμπόρευση όλων των υγιών δυνάμεων, για το καλό του τόπου μας.

Σήμερα σας ζητάμε να συμμετέχετε ενεργά στα κοινά του τόπου μας, να παρέχετε τις ιδέες και τις γνώσεις σας, να μην είστε παρατηρητές αλλά διαμορφωτές των εξελίξεων, γιατί οφείλουμε και πρέπει να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας και στις επόμενες γενιές, γιατί οφείλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες κατάλληλες για την επιβίωση τους στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, σταματώντας το ρεύμα της οικονομικής μετανάστευσης στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό. Και αυτό θα το καταφέρουμε μέσα από την ενεργό συμμετοχή και την αγάπη για τον τόπο μας.

Η Σύρος μας έχει προοπτικές ανάπτυξης, δικαιούται και πρέπει να σταθεί επάξια στη θέση που της αξίζει. Κουραστήκαμε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις και αυτές να μας προλαβαίνουν. Ήρθε η ώρα να διαμορφώσουμε εμείς το μέλλον, να γίνουμε ο μοχλός που θα σταματήσει την κατηφόρα και θα φέρει επιτέλους τη νέα σελίδα στην πατρίδα μας.

Δεν μας εκφράζουν οι εξαρτήσεις, η στασιμότητα, η αδιαλλαξία, η επιβολή του μονολόγου και της πολιτικής παντοκρατορίας.

Επιδιώκουμε και θα πετύχουμε την αλλαγή, την ανάπτυξη, τη Δημοκρατία, την αξιοπρέπεια, την κοινωνικότητα, τη συνεργασία.

Σας θέλουμε δίπλα μας, όπως και εμείς θα σταθούμε δίπλα σε κάθε έναν Συριανό. Εξάλλου, είμαστε όλοι μια μεγάλη ομάδα, μια ομάδα που θα αγωνιστεί και θα τα καταφέρει.

Μια ομάδα που ξεπερνά τις διαφορές, που συνθέτει και ενεργεί για το κοινωνικό καλό…

Γιατί… “Πρώτα απ’ όλα είναι η Σύρος μας’’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Με γιατρό βιοπαθολογίας ενισχύεται το νοσοκομείο Νάξου