Σε ενωτικό κλίμα η κοπή πίτας του Φοίνικα

0

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησαν το απόγευμα των Θεοφανείων η Τοπική Κοινότητα Φοίνικα, ο Επιμορφωτικός Φιλοτεχνικός Σύλλογος «Ο Φοίνικας Σύρου», ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φοίνικα και η Ενοριακή Κοινότητα του χωριού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ενοριακή αίθουσα του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονα, αμέσως μετά την απογευματινή Θεία Λειτουργία.Το καλωσόρισμα έγινε με τέσσερα παραδοσιακά κάλαντα που έδωσαν χρώμα γιορτινό στην εκδήλωση.

Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από τους κατοίκους του χωριού, με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιώργο Περρή να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό με τις καθιερωμένες ευχές.Στη συνέχεια η πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Ρόζα Ξανθάκη αναφέρθηκε στη πλούσια δραστηριότητα του συλλόγου, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης κ. Μαραγκός, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Δαδάος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δούναβης, οι αντιδήμαρχοι Αλέξης Αθανασίου, Μάριος Βουτσίνος και Φραγκίσκος Βακόνδιος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάρκος Πρίντεζης και Μαρία Καζαντζάκη.Μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς και τις ευχές, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των τυχερών της βασιλόπιτας, οι οποίοι πήραν δώρα που πρόσφεραν καταστήματα και σύλλογοι της Σύρου.