Ανδρός: Εγκρίθηκε έγκαιρα ο Προϋπολογισμός του 2019

0

Σε μια εποχή που οι συγκυρίες δεν είναι σύμμαχες, αλλά αντίπαλες στον προσωπικό, τον οικογενειακό και τον επαγγελματικό αγώνα του καθενός, η συνέπεια, η μεθοδικότητα και η αποτελεσματικότητα είναι, περισσότερο παρά ποτέ, απαραίτητες και αναγκαίες.

Σήμερα, όλοι αγωνιζόμαστε για να σταθούμε όρθιοι στην ύφεση της κρίσης. Μια κρίση, τόσο οικονομική όσο και κρίση αξιών, που απαιτούν περισσότερο παρά ποτέ, δύναμη ψυχής. Και προχωράμε με την ίδια δύναμη, σε πείσμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και η οικονομία της, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο «αύριο» που μπορεί να μη θυμίζει το «χτες», αλλά ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε να είναι καλύτερο από το «σήμερα».

Το χρέος όλων όσοι έχουμε περιβληθεί με μεγαλύτερες ή μικρότερες εξουσίες είναι να αντιληφθούμε ότι η εξουσία είναι ταυτόσημη με την υποχρέωση και την ευθύνη. Και η ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες επιβάλλει να πορευόμαστε με πυξίδα το άριστο για να πλησιάσουμε το βέλτιστο.

Ο Δήμος μας, κατάφερε εφέτος κάτι πολύ σημαντικό. Πέτυχε να έχει, για πρώτη φορά, πριν τη λήξη του χρόνου την έγκριση του προϋπολογισμού του για τη χρονιά που έρχεται. Στις 31 Δεκεμβρίου αναρτήθηκε και επίσημα η έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη επίσημη έγκριση είχε δοθεί στις 26 Οκτωβρίου, με τη -μόλις- 2η “παρτίδα” των εγκρίσεων προϋπολογισμών ανά την Ελλάδα, (ενώ τώρα βρισκόμαστε ήδη στην 12η “παρτίδα”), από την εποπτεύουσα αρχή του Υπουργείου Εσωτερικών, το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας», καταγράφοντας μια «πρωτιά» πανελληνίως. Ο Δήμος μας, έτσι, πέτυχε, να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις οικονομικές υποχρεώσεις κάθε μήνα από τον πρώτο μήνα. Το πετύχαμε χάρη στον έγκαιρο προγραμματισμό, με πολλή δουλειά, συνέπεια και αποφασιστικότητα.

Καταφέραμε και εξοφλήσαμε, ελαχιστοποιώντας σε μεγάλο ποσοστό τα δάνεια, πληρώσαμε μεγάλα ποσά χρεών σε οφειλές του παρελθόντος από δικαστικές αποφάσεις και όσες οφειλές προς τρίτους έχουν απομείνει, σταδιακά θα εξοφληθούν.

Ο Δήμος μας δεν είναι πλούσιος. Ωστόσο, όπως κάθε οικογένεια που ζει με αξιοπρέπεια χάρη στην ορθή διαχείριση των οικονομικών και στον συνετό προγραμματισμό δικαιούμαστε να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον προσδοκώντας ένα καλύτερο αύριο.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι που ένας Δήμος σαν την Άνδρο, χωρίς σημαντικά έσοδα, κατάφερε να υλοποιήσει πολλά μικρά και μεγάλα έργα, με ορθολογική διαχείριση και με στόχο πάντα το κοινό όφελος και το καλό του νησιού μας.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να απευθύνω τις θερμές μου ευχαριστίες στους υπαλλήλους και συνεργάτες μου στον Δήμο, που δούλεψαν πολύ για τον προϋπολογισμό, δούλεψαν σιωπηρά αλλά με συναίσθηση του καθήκοντος, προκειμένου να έχουμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, επιβεβαιώνοντας τη δύναμη ψυχής και τη συνέπεια, που ανέφερα στην αρχή της δήλωσής μου.

Ο Δήμαρχος Άνδρου
Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here