Έκοψε την πίτα του ο πιο δραστήριος σύλλογος στη Σύρο! Δείτε με πόσες εκδηλώσεις αποχαιρέτησαν το 2018…

0

Την πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα  του έκοψε το Παραδοσιακό Εργαστήρι Σύρου «Άρωμα Παράδοσης», σε εορταστικό κλίμα, σε μία κατάμεστη αίθουσα (και όταν λέμε κατάμεστη το εννοούμε), στο χώρο του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος».

Με τα παραδοσιακά κάλαντα των Φώτων καθώς επίσης και της πρωτοχρονιάς καλωσόρισαν το νέο έτος τα μέλη του Παραδοσιακού Εργαστηρίου Σύρου «Άρωμα Παράδοσης», στο πλαίσιο της επίσημης εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας.

Φέτος ο σύλλογος διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, από μία παρέα νέων ανθρώπων, με περίσσια όρεξη, πλούσια εμπειρία και αυθεντικότητα, που έχουν ως σκοπό και στόχο την πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική ανάδειξη του πολιτισμού, της παράδοσης και της λαογραφίας του τόπου μας.

Ο Πρόεδρος και Χοροδιδάσκαλος κ. Σολάρης Νικόλαος αφού απηύθυνε ευχές προς όλους, πραγματοποίησε έναν πλούσιο απολογισμό δράσεων για το προηγούμενο έτος και ένα προγραμματισμό της νέας περιόδου.

Φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται στυλοβάτες στον δραστήριο σύλλογο.

Πρώτα απ’ όλους τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο οποίος ανέλαβε τα έξοδα  για την δημιουργία Παραδοσιακών φορεσιών της Σύρου!

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, ο Καθολικός Επίσκοπος π. Πέτρος Στεφάνου, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β’,  ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης κ. Μαραγκός, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δούναβης, η αντιδήμαρχος  Πολιτισμού κα Θωμαή Μενδρινού, οι πολιτευτές Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού και Γιώργος Βακόνδιος, ο Πέτρος Ραουζαίος και εκπρόσωποι του Πολιτιστικών φορέων και συλλόγων.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης από το φίλο μας και συνεργάτη Μπάμπη Κουλούρα: