Συμμετέχει στην απεργία της 11η Γενάρη η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων

1

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΓΕΝΑΡΗ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΧΕΔΙΟ – ΛΑΙΜΗΤΌΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι, βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες εξελίξεις στην εκπαίδευση με την κυβέρνηση και το Υπ.Παιδείας να συνεχίζουν τον εμπαιγμό, με εξαγγελίες διορισμών χωρίς αντίκρισμα και επίσης την εξαγγελία ενός καταστροφικού σχεδίου για αλλαγή του τρόπου πρόσληψης, την εισαγωγή του προσοντολόγιου του ΟΟΣΑ και την κλοπή-απαξίωση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και του πτυχίου. Πρόκειται για μια άκρως αντιδραστική εξέλιξη σε μια χρονιά που ξεκίνησε πάλι χωρίς μόνιμους διορισμούς με τα σχολεία  να μη λειτουργούν στη βάση των πραγματικών τους αναγκών, την ομηρία και ανασφάλεια των συναδέλφων της ελαστικής εργασίας να κορυφώνεται, γιατί τυχόν θεσμοθέτηση αυτών των σχεδίων τους οδηγεί σε απολύσεις πολυδιάσπαση και αλληλοσπαραγμό! Εξάλλου πρόκειται για μια απολύτως ταξική εξέλιξη και επιλογή, καθώς αποφασίζεται πλέον επίσημα να μην προσμετρηθεί και να μην αναγνωριστεί η δουλειά των αναπληρωτών στο σύνολό της, να μην αναγνωριστεί το τεράστιο οικονομικό και ψυχικό κόστος της περιπλάνησής τους όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις γωνιές της επικράτειας, έναντι της επικράτησης και της πρόκρισης ενός προσοντολογίου που θα κάνει αβάντα στα κοστοβόρα μεταπτυχιακά, επιμορφώσεις , πιστοποιήσεις και σε όλη αυτή τη βιομηχανία απόκτησης πτυχίων που έχει στηθεί εδώ και χρόνια από πολιτικούς και ακαδημαϊκούς κύκλους στη χώρα.

Την ίδια στιγμή χρόνια προϋπηρεσίας χιλιάδων εκπαιδευτικών πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων αφού μοριοδοτούνται με κάτω από το 50% της συνολικής μοριοδότησης, ενώ ορίζεται «ταβάνι» στους 120 μήνες! Οι κλειδωμένοι πίνακες της Διαμαντοπούλου επανέρχονται και αμφισβητούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Η εναλλαγή μεταξύ εργασίας-ανεργίας αποτελεί τη νέα «κανονικότητα» σύμφωνα με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές αστικές επιταγές. Ευέλικτος, αναλώσιμος, ανακυκλούμενος, αυτός είναι ο νέος εργαζόμενος εκπαιδευτικός!

Όλα αυτά τα σχέδια είναι προφανές ότι ανατρέπουν το ενιαίο πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων συνολικά στην εκπαίδευση, οδηγούν τους εκπαιδευτικούς στην κατηγοριοποίηση και στρώνουν το χαλί, στην αξιολόγηση και την κινητικότητα. Υπό το πρίσμα αυτό, τα αντιδραστικά σχέδια που επιχειρούν να εκβιάσουν τους συναδέλφους αναπληρωτές και το εκπαιδευτικό κίνημα, ώστε να αποδεχτούν την απαξίωση της προϋπηρεσίας έναντι «κάποιων» διορισμών στο μέλλον, είναι απαράδεκτα και πρέπει να σημάνουν συναγερμό σε όλη την εκπαίδευση!

Καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα υπέρ της υπεράσπισης αναγνώρισης της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας στο σύνολό της, όσον αφορά οποιοδήποτε σχέδιο μελλοντικών διορισμών σε γενική ή ειδική αγωγή.

Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές, όλους τους συναδέλφους, τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία και τις συλλογικότητες στο χώρο της ελαστικής εργασίας σε μια συντονισμένη δράση για την αποφασιστική κλιμάκωση των αγώνων με στόχο τη νίκη, τους μαζικούς διορισμούς-τώρα και την ανατροπή των αντιδραστικών σχεδίων για τα προσοντολόγια και την απαξίωση της προϋπηρεσίας.

Αποφασίζουμε:

Συμμετέχουμε στην απεργία της 11ης Γενάρη , προκηρύσσοντας στάση εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες (11-2 για τα ημερήσια , 5-8 για τα εσπερινά) , έτσι ώστε να είναι ημέρα πανελλαδικής απεργίας σε συνδυασμό με τη στάση που προκήρυξε η ΟΛΜΕ.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να επιδοτήσει τις μετακινήσεις όλων των συναδέλφων από τα νησιά των Κυκλάδων για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Παρασκευής 11 Γενάρη.

  1. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  2. Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διορισμοί που θα λαμβάνουν υπόψιν το σύνολο της προϋπηρεσία που έχει παρασχεθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από όλους τους συναδέλφους.. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που έχουν υπογράψει έστω και μια σύμβαση εργασίας στην εκπαίδευση.
  3. Κανένα προσοντολόγιο. Κατάργηση του ν. 3848/2010. Καμία κατηγοριοποίηση, κατακερματισμό και διαχωρισμό των εκπαιδευτικών.
  4. Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Όχι στην κερδοσκοπία των πιστοποιήσεων. Καμία συζήτηση για μόρια και κριτήρια που οδηγούν σε απολύσεις και «κλοπή» προϋπηρεσίας. Προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας. Κανένας εκπαιδευτικός στην ανεργία. Κανένας/καμιά συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Παπαδημητρίου
Ο Γενικός Γραμματέας

Αρτέμης Γελανδαλής