Στην Σύρο ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

0

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, Ερμούπολη, θα βρίσκεται την Παρασκευή 4/1 ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός. Η ΕΠΣ Κυκλάδων διοργανώνει στη Σύρο εκδηλώσεις στο πλαίσιο του τουρνουά Μικτών Ομάδων από τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις του Αιγαίου και οι αγώνες θα διεξαχθούν «αναγεννημένο» γήπεδο της Ερμούπολης.

Ένα γήπεδο που μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν παρατημένο στην… τύχη του, ερημωμένο και επί της ουσίας άχρηστο. Η ΓΓΑ μερίμνησε ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μέσα στο 2018 απέκτησε φωτισμό, νέο χλοοτάπητα και επισκευάστηκαν όσα προβλήματα υπήρχαν στις εγκαταστάσεις. Πλέον είναι έτοιμο να παραδοθεί επίσημα προς χρήση με τον κ Συναδινό να «κόβει την κορδέλα» στα επίσημα εγκαίνια που θα γίνουν το μεσημέρι της Παρασκευής στις 14:00.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της ΕΠΣ Κυκλάδων στο θέατρο «Απόλλων». Η εκδήλωση που θα έχει χαρακτήρα καλωσορίσματος για τις αποστολές των ενώσεων που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά των Μικτών ομάδων, θα περιλαμβάνει θεατρική παράσταση, αλλά και ομιλίες για την ιστορία του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά που θα διαρκέσει έως τις 9 Ιανουαρίου, αναμένονται στην Ερμούπολη ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος και άλλα στελέχη της ομοσπονδίας (Βακάλης, Ψαρόπουλος), τοπικοί βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Για την ονοματοδοσία του γηπέδου θα αποφασίσουν οι μαθητές της περιοχής! Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης «… θα προκηρυχθεί διαγωνισμός στα σχολεία, ώστε να προτείνουν τα παιδιά της ιδέες τους και σε μία εκδήλωση προς το τέλος της σεζόν θα κάνουμε την ονοματοδοσία». Αναφερόμενος στο τουρνουά και τις εκδηλώσεις, ο κ. Φρέρης τόνισε: «Θέλαμε να το συνδυάσουμε με τον πρώτο επίσημο αγώνα, το μεσημέρι της Παρασκευής. Σημαίνει πάρα πολλά για την κοινωνία μας. Βρισκόμαστε σε μια χρονικά νεκρή περίοδο, αναμένουμε περισσότερους από 350 επισκέπτες και η εκδήλωση αυτή θα δώσει σίγουρα ζωή σε μια ταλαιπωρημένη κοινωνία. Παράλληλα θα αναδειχτούν και τα προβλήματα».

Επίσης, χαρακτήρισε «προσωπική επιτυχία» του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, την ανακατασκευή του σταδίου: «Για μήνες ολόκληρους ταλαιπωρηθήκαμε από την γραφειοκρατία, αλλά τελικά πήραμε όλες τις εγκρίσεις και μέσα σε μικρό διάστημα τελειώσαμε μέσα στα χρονικά πλαίσια που είχαμε θέσει.


Έχουμε ήδη ξεκινήσει τεράστια προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, που εκτείνεται σε όλα τα νησιά. Τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν στην εκδήλωση της Παρασκευής. Στόχος μας είναι να αναδείξουνε τη δυναμική του ποδόσφαιρου όχι μόνο εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και εκτός, ως κοινωνικό φαινόμενο. Κάποτε η Σύρος υπήρξε η πρωτεύουσα του ποδοσφαίρου, χωρίς να το γνωρίζει!»