Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες Άνδρου, Τήνου και Νάξου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την χιονόπτωση

0

Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Επαρχείων, των δήμων και τις κατά τόπους εθελοντικές οργανώσεις, κινητοποιήθηκε άμεσα με την έναρξη της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων στην Άνδρο, την Τήνο και την Νάξο.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία δεν έχουν αντιμετωπιστεί στο σύνολό του, αφού η χιονόπτωση ήταν σφοδρή και στα τρία νησιά. Τα περισσότερα προβλήματα εμφανίστηκαν στην Άνδρο, όπου ακόμη και το μεσημέρι της Τρίτης εξακολουθούν να υπάρχουν δρόμοι και περιοχές αποκλεισμένες. Εκτιμάται ότι μέχρι το βράδυ και εφόσον δε συνεχιστεί το φαινόμενο, θα υπάρξει συνολική αποκατάσταση.

Σε ανακοίνωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης τονίζει ότι: Ήδη από τις αρχές του 2018, με μέριμνα της η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχε προεγκρίνει τη σύναψη συμβάσεων με τους εργολάβους που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Π.Ν.Αι. κι έτσι τα μηχανήματα έργου μπορούν να πραγματοποιούν χωρίς καθυστέρηση καθαρισμούς κατά μήκος του επαρχιακού δικτύου των ανωτέρω νησιών. Το ίδιο θα επαναληφθεί και φέτος, καθώς το Μητρώο έχει διάρκεια έως 31/12/2019 και η Π.Ν.Αι. προτίθεται να το επιτείνει έως 31/12/2020.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν συμβάσεις στα υπόλοιπα νησιά, όπως οι προαναφερθείσες, δεδομένου ότι δεν έχει εκδηλωθεί απολύτως κανένα ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Περιφέρειας.

Λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων, παρακαλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παρακολουθούν όλες τις ενημερώσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, καθώς και τις επίσημες προειδοποιήσεις και συμβουλές που εκδίδονται.

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here