Πέντε οι υποψηφιότητες στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης. Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις δημοτικές εκλογές

0
Δημαρχιακό Μέγαρο Ερμούπολης

Ξεκαθαρίζει το τοπίο ως προς τις υποψηφιότητες στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών της 19ης Μαΐου 2019. Εφόσον δεν αλλάξει κάτι μέσα στους επόμενους μήνες,  πέντε θα είναι οι συνδυασμοί που θα λάβουν μέρος στην εκλογική μάχη.

Πρόθεση υποψηφιότητας έχουν εκφράσει ήδη, επισήμως, τέσσερα πρόσωπα. Πρόκειται για τον νυν δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό, τον πρώην πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου, Νίκο Λειβαδάρα, τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Βαγγέλη Χαλκιά και τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σύρου, Νίκο Καΐλη.

Το παζλ των υποψηφιοτήτων συμπληρώνεται με την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο, Μαρία Καζαντζάκη, η οποία θα ανακοινώσει την αυτόνομη κάθοδό της στις εκλογές το προσεχές Σάββατο.

Επειδή υπάρχει ακόμη πολιτικός χρόνος μέχρι την εκλογική αναμέτρηση, δε θα πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση για τυχόν– περιορισμένες – συμμαχίες και συνεργασίες, κάτι που ενδέχεται να μειώσει τον αριθμό των τελικών υποψηφιοτήτων. Ωστόσο, αν δεν υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη σημερινή εικόνα, οι πέντε προαναφερόμενες υποψηφιότητες θα διεκδικήσουν τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.