«Μύρισε Χριστούγεννα! Αφήστε την αγάπη να τρυπώσει στις καρδιές σας!»

0

Τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων Σύρου, συνοδευόμενα από τους Κατηχητές τους και τον Υπεύθυνο του Κατηχητικού έργου στη Σύρο, Αρχιμ. Νικόλαο Γαβαλλά, παρουσίασαν μια φιλόξενη γιορτή.

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, το απόγευμα, στο κατάμεστο αμφιθέατρο των Λυκείων Σύρου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥΛΟΥΠΗΣ» ἡ Χριστουγεννιάτικη Γιορτή τον κατηχητικών της Μητροπόλεώς μας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωρόθεου Β΄, Εφημερίων της Σύρου, της Δημοτικού συμβούλου Μαρίας Καζαντζάκη, της προέδρου της Δημοτικής κοινότητας Ανθής Χαλκιά και πλήθους γονέων, συγγενών και φίλων που είχαν κατακλύσει την Αίθουσα

Τα παιδιά των κατηχητικών ομάδων, παρουσίασαν στους γονείς και στους φίλους τους την Χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοίμασαν μαζί με τους κατηχητές τους.

Έδειξαν πάλι τα μικρά παιδιά, στους μεγαλύτερους, ότι τα Χριστούγεννα είναι μια δική τους γιορτή, η γιορτή των παιδιών, η γιορτή της αθωότητας, της απλότητας και αμεσότητας, η γιορτή της αγάπης!

Τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα σε συγκινητική ατμόσφαιρα, με την καθοδήγηση των Κατηχητριών του Υπεύθυνου του Κατηχητικού έργου στη Σύρο, Αρχιμ. Νικόλαου Γαβαλλά, τραγούδησαν ύμνους, κάλαντα και ευχές για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε ιδιαίτερα και εγκαρδίως τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, τους γονείς, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και φυσικά τα παιδιά!