Ξεχασμένα παιδιά στα Νοσοκομεία Παίδων, μέχρι και 10 χρόνια

Τουλάχιστον 65 υγιή παιδιά βρίσκονται στα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας λόγω έλλειψης κατάλληλων δομών φιλοξενίας, του κενού που υπάρχει στον υφιστάμενο νόμο και της έλλειψης προόδου στο ζήτημα της αναδοχής, όπως δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, Δημοσθένης Κωνσταντόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος, αυτή τη στιγμή στο Αγία Σοφία, βρίσκονται 40 παιδιά, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός αυτός έφτανε τα 55. Αντίστοιχα, ανέφερε, στο Αγλαΐα Κυριακού βρίσκονται 20-25 παιδιά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι οι κλινικές στις οποίες φιλοξενούνται τα παιδιά, η επιμέλεια των οποίων έχει αφαιρεθεί από τους γονείς τους, διαθέτουν μόνο 25 κρεβάτια ενώ, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο, υπάρχει παιδί που έχει κλείσει δεκαετία στο Αγία Σοφία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Ύδρα… αισθητός και στην Αθήνα

“Ξεκινάει η εφημερία χωρίς να έχουμε κρεβάτια!” Τα παιδιά που πρέπει θα νοσηλευτούν, όμως πολλές φορές αναγκάζονται λόγω απουσίας χώρου να νοσηλεύονται σε διαφορετικούς ορόφους με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την λειτουργία του νοσοκομείου.

Η μακροχρόνια παραμονή παιδιών σε χώρους που προβλέπονται για νοσηλεία και όχι για φιλοξενία έχει αρνητικά αποτελέσματα στην ίδια την ψυχική υγεία των παιδιών, πολλά από τα οποία, όπως λέει ο κ. Κωνσταντόπουλος “εγκαταλείφθησαν από τους γονείς και εγκαταλείπονται και από την κοινωνία”.

news247.gr