Προς τους κ. κ.

Α) Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Β) Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης,

Γ) Πρόεδρο της «Βουλής»,

Δ) Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας,

Ε) Πρόεδρο του Αρείου Πάγου,

ΣΤ) Πρόεδρο Σωματείου Δικαστών και Εισαγγελέων,

Ζ) Πρόεδρο Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας,

Η) Πρόεδρο Κ. Ε. Δ. Ε.

Θ) Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας,

Ι) Πρόεδρο Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,

ΙΑ) «Συνήγορο του Πολίτη»,

ΙΒ) Δικηγορικό Σύλλογο Σύρου, και

Προς κάθε άλλον αρμόδιο και υπεύθυνο που χρήζει ενημέρωσης.

Κοινοποίηση

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

(δια του υποκαταστήματός της στην Σύρο 469)

(το παρόν θα σταλεί με ηλεκτρονικό μήνυμα σε όλους τους αποδέκτες και θα δημοσιευθεί στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο με ευθύνη μου).

Αξιότιμοι Κύριοι,

Επειδή, δεν είδατε, δεν μάθατε, δεν ακούσατε, δεν ξέρατε, δεν καταλάβατε, δεν διαβάσατε κλπ. κλπ.δεν…..,

Επειδή από 21 Αυγούστου του «σωτηρίου» τρέχοντος έτους 2018 πανηγυρίσαμε (;) (με ζουρνάδες και νταούλια) την «καθαρή» έξοδό μας από τα μνημόνια, ενώ παράλληλα εκλιπαρούμε κάποιους «άγνωστους», που άλλοτε τους αποκαλούμε δανειστές, άλλοτε εταίρους, άλλοτε θεσμούς, άλλοτε τρόϊκα και άλλοτε κουαρτέτο, να μας κάνουν την χάρη, να παρατείνουμε τον νόμο «Κατσέλη» Ν3869/2010 και ότι προβλέπει αυτός, για προστασία της πρώτης κατοικίας, των δανειοληπτών, που κάποιοι, τους αποκαλούν, άλλοτε «μπαταχτσήδες» και άλλοτε «στρατηγικούς κακοπληρωτές», (λες και αυτούς δεν έχουν τρόπο να τους εντοπίσουν, αλλά πρέπει προς χάρη τους να μας τιμωρήσετε όλους),

Επειδή μετά τις τέσσερεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών (περιλαμβάνεται και αυτή του Αλογοσκούφη), θα χρειασθεί κι άλλη, με τις μετοχές τους να είναι σήμερα «σκουπίδια» και παλιόχαρτα» του 1 ευρώ και κάτω, που αντί να ανήκουν στο κράτος, αφού αυτό τις πλήρωσε, με το αίμα και τις αυτοκτονίες (ανθρωποθυσίες) του Ελληνικού λαού, έχει χάσει και το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου που πριν κατείχε,

Επειδή παρά το γεγονός ότι, από τα 250 δις που δανειστήκαμε με τα τρία μνημόνια, σύμφωνα με επίσημη και έγκυρη μελέτη Γερμανικού Πανεπιστημίου, που δημοσιεύθηκε, τα 205 δις, από αυτά, πήγαν στις Ελληνικές και ξένες τράπεζες, για αποπληρωμή χρέους ή για να σωθούν αυτές, χρεώνοντας τον Ελληνικό λαό και συρρικνώνοντας το Α. Ε. Π. της πατρίδας μας, με αντίστοιχες βίαιες μειώσεις των εισοδημάτων του, (περιττό να αναφέρω στοιχεία),

Επειδή από τις λίστες, κυρίως, των φοροφυγάδων με τα δις στο εξωτερικό, σε οικονομικούς παραδείσους και σε “off shores” εταιρείες, που πολλά από αυτά έφυγαν με απόλυτη ευθύνη των κεντρικών τραπεζιτών, που αντί να εποπτεύουν και να απαγορεύουν την μη νόμιμη εξαγωγή τους (βλέπε: υπουργός οικονομικών «Ελληνικής» κυβέρνησης έβγαλε με μηνιαία εμβάσματα των 9,500 ευρώ, καθ’ ομολογία του, εκατοντάδες χιλιάδες ατιμωρητί), μας προέκυψε απόφαση του ΣΤΕ για παραγραφή αυτού του αδικήματος, αφού κάποιος «υπουργός» αλλοίωσε τα δεδομένα και άκουσε, αντί καταδίκης, από τον Πρόεδρο του δικαστηρίου και το περίφημο «μηκέτι αμάρτανε»!!!

Επειδή, για να βρω το δίκιο μου, απαιτείται πάρα πολύ χρήμα, που δεν έχω να το πληρώσω, γιατί, αφενός φρόντισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις να μας επιβαρύνουν με αφόρητα έξοδα και δαπανηρά παράβολα, απαγορευτικά για τον πολίτη και αφ’ ετέρου οι παραπομπές σε ανώτερο βαθμό εκδίκασης των υποθέσεων μας γονατίζει και μας αποκλείει στο δικαίωμα της διεκδίκησης για την απονομή δικαιοσύνης, λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης των δικαστικών εξόδων.

Επειδή πρόσφατα έληξε, 1 Νοέβρη 2018, η τριετής ρύθμιση της δανειακής σύμβασης μου με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, στην οποία υπήρξα συνεπέστατος και κάτι παραπάνω από «συνεργάσιμος» (λέξη που χρησιμοποιούν τα «στρατεύματα Κατοχής» σε καιρό πολέμου), υπέβαλα εμπρόθεσμα νέο αίτημα επαναρρύθμισης του, σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητές και άλλες υποχρεώσεις μου, που εξέθεσα αναλυτικά στο υπόμνημά μου, με μεγαλύτερο μάλιστα προτεινόμενο, εκ μέρους μου, ποσό μηνιαίας δόσης (από τα 70,00 που ήταν σε 100,00 ευρώ), που ‘όμως απορρίφθηκε εξ ολοκλήρου, μετ’ επαίνων, από την τράπεζα.

Επειδή, χρονιάρες μέρες, εισπρακτική εταιρεία, στην οποία έδωσε η Εθνική Τράπεζα το δικαίωμα να με ενοχλεί, να με απειλεί και να με εκφοβίζει, σε ώρες επί πλέον και ακατάλληλες, ακόμη και στην Ουκρανία που τώρα προσωρινά βρίσκομαι, για προσωπικούς λόγους της συζύγου μου, και όχι για αναψυχή, (το τηλέφωνό της εισπρακτικής εταιρείας το έχω στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου).

Επειδή, οι Τράπεζες δίνουν – ξεπουλάνε ακόμη και κάτω του 5% της οφειλής μας (δανειακού υπολοίπου) στα funds (εταιρείες – κοράκια), χωρίς να κάνουν την παραμικρή παρόμοια προσφορά στους δύστυχους δανειολήπτες, ερήμην τους, με την υποχρέωση να παραμένει η ίδια ή και μεγαλύτερη, με την ανοχή ή και την συνενοχή των αρμοδίων, για την προστασία των πολιτών, αρχών και οργάνων,

Επειδή μπορεί να κινδυνεύσω να χάσω την κύρια κατοικία μου και να μείνω άστεγος στα γεράματά μου (74 ετών ήδη, δεν πεθαίνω βλέπετε νωρίς!!!), με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που καθιέρωσαν οι «βουλευτές» μας, αλλάζοντας και τον Αστικό Κώδικα, για να μας πετούν στον δρόμο με συνοπτικές διαδικασίες!!!!

Για όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα που μπορώ να γράψω, για οικονομία του χρόνου, (δεν θέλω να κουράσω πιο πολύ αναφέροντάς τα), θα σας περιγράψω την δική μου ιστορία, περιπέτεια και δοκιμασία, που ζω εδώ και εννέα σχεδόν χρόνια, ανεβαίνοντας ένα Γολγοθά και σηκώνοντας τον σταυρό του μαρτυρίου, που βιώνουν βουβά και φοβισμένα εκατομμύρια συμπατριωτών μου, κυρίως ανέργων, με πενιχρό ή καθόλου εισόδημα, που χρωστούν, άθελά τους ως επί το πλείστον, σε Τράπεζες, Ελληνικό Δημόσιο, Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, Δημόσιες Επιχειρήσεις κλπ. και που συχνά τους οδηγούν σε αρρώστιες, κατάθλιψη και χιλιάδες αυτοκτονίες, χωρίς καμιά δικαστική έρευνα για απόδοση ευθυνών από τις απειλές και την προσωπική καταρράκωση από τους υπαλλήλους-δήμιους των εισπρακτικών εταιρειών, χωρίς έλεος.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Έρχομαι λοιπόν στην προσωπική μου περίπτωση, χωρίς να έχω να απολογηθώ σε κανένα, αλλά για να περιγράψω με σαφήνεια την μέθοδο και τους τρόπους εξαθλίωσής μου από τότε, Απρίλιος 2010, που μας έβαλαν στην μέγγενη των μνημονίων.

Δεκέμβριος 2018: Συνολικές Οφειλές μου σε τράπεζες 95.000 ευρώ.

Εκ των οποίων οφειλή σε Εθνική Τράπεζα 66,377 ευρώ.

Πάνω από το 50% του πιο πάνω ποσού αφορά υπέρογκους τόκους με ποσοστό επιτοκίου ακόμη και πάνω από 20%, τόκους υπερημερίας και ανατοκιζόμενους τόκους (πανωτόκια).

Εάν δεν είχα περιέλθει σε αδυναμία πληρωμών λόγω των περικοπών που μου έγιναν βίαια και παράνομα στις αποδοχές μου, από τα μνημόνια που θα περιγράψω αναλυτικά πιο κάτω, σήμερα δεν θα ήμουν στην δεινή θέση που μας έφεραν τα απάνθρωπα και άδικα μέτρα από το έτος 2010 και μετά.

Ρυθμισμένες και εξυπηρετούμενες οφειλές σε ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank, με μηνιαίες δόσεις συνολικά και στις τρεις άλλες τράπεζες, 312 ευρώ.

Να λοιπόν τι συνέβη:

Από το έτος 2010 καταργήθηκε το επίδομα εξόδων κίνησης, στους ΟΤΑ, (μηνιαία) 350 ευρώ, που είχε δοθεί αντί για αύξηση αποδοχών.

Τον επόμενο χρόνο καταργήθηκαν οι υπερωρίες και τα οικογενειακά επιδόματα.

Μειώθηκε η έκπτωση φόρου μισθωτών, μέχρι που καταργήθηκε.

Παράνομα δεν πήραμε το επίδομα των 176 ευρώ που ανέρχεται αναδρομικά από το 2004, για εμένα, σε 13.000 ευρώ.

Το 2012 μας δόθηκαν μειωμένα δώρα και επιδόματα.

Από το έτος 2013 και μετά καταργήθηκαν τελείως, παράνομα και αντισυνταγματικά τα δώρα και τα επιδόματα, όταν από τότε είμαι συνταξιούχος (βλέπε αποφάσεις ΣΤΕ κλπ. δικαστηρίων, πρόσφατα).

Από 1/4/2013 μέχρι τον Οκτώβριο του έτους 2015 ζούσα με δανεικά, γιατί δεν έπαιρνα ούτε καν ποσοστό έναντι σύνταξης, που νομοθετήθηκε αργότερα για τους δημοσίους υπαλλήλους, επειδή είχα και διαδοχικά ημερομίσθια ΙΚΑ και Δημοτ. Υπαλλήλων.

Η πλήρης κύρια σύνταξη, μετά από πάνω από 30 διαδοχικές περικοπές περιορίσθηκε (μετά από 40 χρόνια εργασίας, 9,300 ημερομίσθια στον ιδιωτικό και 2,700 στον Δημόσιο τομέα), στο 50% και λιγότερο από την δικαιούμενη προ μνημονίων σύνταξη.

Το επικουρικό (ΤΕΑΜ και ΤΑΔΚΥ) το πήρα τον Οκτώβρη του 2016, αντί για 500, με απόφαση στα 250 ευρώ, που μετά με τον Νόμο Κατρούγκαλου περιορίσθηκε από 1/5/2016 στα 117 ευρώ, καθαρά!!!

Το εφ’ άπαξ αντί για 21.000 €, μου κατεβλήθη 9,300 €. ΟΙ εισφορές μου (μαζί και του εργοδότη) ήταν 8χ12+2=98 μήνες χ200 € =19,600 €, χωρίς τους τόκους του κεφαλαίου. Τα οποία, αν τα έδινα σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, θα είχα τον γιατρό στο σπίτι μου και ένα ελικόπτερο, μόνιμα, στην αυλή μου!!!!

Συνολικά έχω απώλεια δικαιούμενων αποδοχών, εκ της υπηρεσίας και εργασίας μου μέχρι σήμερα:

  1. Από το έτος 2010 μέχρι το έτος 2012, που αποχώρησα από την υπηρεσία 20,000 €. (επίδομα 176 €, πλέον έξοδα κίνησης και τις άλλες περικοπές).
  2. Τα δώρα και επιδόματα από 1/1/2013 έως 31/12/2018 6χ4=24,000 €
  3. Περικοπές σύνταξης από 1/1/2013 έως 31/12/2018 72χ1.000=72,000 €
  4. Περικοπές επικουρικού 1/1/2013 έως 30/4/2016 250χ40=10,000 €
  5. Περικοπές επικουρικού 1/5/2016 έως 31/12/2018 380χ32=12,160 € και
  6. Μειωμένο εφ’ άπαξ 21,000-9,300=11,700 €.

Συνολικά απώλεσα εισόδημα από το 2010 έως σήμερα 149,860 €, χωρίς τόκους καθυστέρησης καταβολής τους.

Σας παρακαλώ ως εκ τούτου, θερμά, στο μέτρο που σας αφορά, να παρέμβετε και φροντίσετε να εξοφληθούν οι πιο πάνω οφειλές μου στις Τράπεζες και ότι περισσέψει να δοθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού και στην Στέγη Ανηλίκων Σύρου, εξ ημισείας.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την προσοχή σας

Καλή Χρονιά, καλή πραγματική έξοδο από ττα δεσμά μας

30 Δεκεμβρίου 2018

Ντόνετσκ Ανατ. Ουκρανίας

Μιχάλης Παναγιώτης Παγώνης

Πτυχιούχος Α. Σ. Ο. & Ε. Ε.

Πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Νομού Κυκλάδων

Υ. Γ.1. Αφού πίστεψα στον Τσίπρα, γιατί να μην πιστέψω στο Άγιο Βασίλη;;

Υ. Γ. 2.Το παρόν είναι απολύτως σοβαρό και ελπίζω κάποιοι να το δουν ως τέτοιο.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here