«Οι τοίχοι που μιλάνε»

Παρουσίαση μελέτης αποκάλυψης γραφημάτων στο σπίτι - μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά στον Πύργο της Τήνου

0

Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς» του Δήμου Τήνου διοργανώνει την Παρασκευή, 21η Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 16.00΄ στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολι­τι­σμού και Αθλητισμού (Αθήνα, Μπουμπουλίνας 20-22) εκδή­λω­ση για την παρουσίαση της μελέτης αποκάλυψης γραφημάτων στο σπίτι – Μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά στον Πύργο της Τήνου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Χαιρετισμοί.

Μάνος Στεφανίδης, ιστορικός τέχνης, Αναπλ. Καθηγητής ΕΚΠΑ «Η σημασία των γραφημάτων στο σπίτι-μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά».

Κωστας Δανούσης, ιστορικός ερευνητής-συγγραφέας, «Το σπί­τι της οικογένειας Χαλεπά στον Πύργο της Τήνου».

Δρ Αθηνά Αλεξοπούλου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Διευθύντρια ARTICONLab, «Το εγχείρημα της αποκάλυψης των γραφημάτων στην οικία μουσείο Γ. Χαλεπά. Καινοτόμες προσεγγίσεις – Επιστημονικές προκλήσεις».

Δρ Αγάθη Καμινάρη, Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, «Στα ίχνη των γραφημάτων του Χαλεπά: η αναζήτηση, οι δυσκολίες, η αποκάλυψη».

Μαρία Χατζηδάκη,  Λέκτορας Εφαρμογών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και Αλέξιος-Νικόλαος Στεφανής, Επικ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, «Διερεύνηση των τοιχογραφημάτων της οικίας του Γιαννούλη Χαλεπά στην Τήνο. Ζητήματα συντήρησης και αποκατάστασης».

Συμπεράσματα -Προοπτικές

Συζήτηση με το κοινό.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

Θα τιμηθούν φορείς και εν ζωή φυσικά πρόσωπα που συ­νέ­βαλαν στην ανάδειξη και προβολή της ζωής και του έργου του Γιαννούλη Χαλεπά.

Πύργος Τήνου 14 Δεκεμβρίου 2018

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου “Γιαννούλης Χαλεπάς”, ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Σώχος.