Χαμογέλα… έρχονται Χριστούγεννα!

Στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Χριστούγεννα στη Σύρο 2018», διοργανώθηκε εκδήλωση με τίτλο «Τα Καλικαντανάκια φέρνουν τα Χριστούγεννα…»

0

Τι είναι τα «πιο όμορφα Χριστούγεννα» για εσάς; Φαντάζομαι πως η απάντηση σας περιλαμβάνει: γέλια, χαρά, δράσεις, τραγούδια, χορούς, φίλους, παρέες, δέντρα με φωτάκια και μπάλες, ψώνια, δώρα και μυρωδιές από γλυκά και παιδικές φωνές…

Στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Χριστούγεννα στη Σύρο 2018», διοργανώθηκε εκδήλωση με τίτλο «Τα Καλικαντανάκια φέρνουν τα Χριστούγεννα…», στην Πλατεία του Φοίνικα.

Αυτή τη φορά ο καιρός στάθηκε σύμμαχος κι έτσι στήθηκε ένα μικρό χωριό, στη πλατεία, γύρω από το καραβάκι του Φοίνικα, το οποίο φωταγωγήθηκε το Σάββατο το απόγευμα!

Τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη, να παίξουν, να χαμογελάσουν, να δημιουργήσουν, να τρέξουν και να μπουν σε χριστουγεννιάτικες περιπέτειες μαζί με τα καλικαντανάκια!

Κατασκευές, ζαχαροπλαστική, παιχνίδια, face painting, γρίφοι και δοκιμασίες, βόλτα με Πόνυ, χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση, παιδική χριστουγεννιάτικη συναυλία.

Την Επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η χαρισματική και πάντα με πρωτότυπες ιδέες, Χριστίνα Πρίντεζη από το Αερόστατο, ενώ διοργανωτής ήταν ο Ντάνος Αρτοποιήματα σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών Φοίνικα και την τοπική κοινότητα Φοίνικα .

Η παιδική γιορτή φέτος θα κρατήσει δυο μέρες, με τα καλικαντανάκια να δίνουν ραντεβού γι αύριο, Κυριακή στις 15:00.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γιορτή είχε και κοινωνικό χαρακτήρα με την δράση Η Σύρος Αγκαλιάζει το ΟΡΑΜΑ Ελπίδας να δίνει για άλλη μια φορά βροντερό παρών στις μεγάλες διοργανώσεις, μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της Ελπίδας, το μήνυμα της ζωής στον συνάνθρωπο, με την εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην μεγάλη αλυσίδα της ΖΩΗΣ 

Ραντεβού στο Φοίνικα…