Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής για την προσφορά προς τον τόπο μας, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναγόρευσε σε επίτιμους δημότες το ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου και την Δρ Νίκη Ευελπίδου, σε μία σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών.

Κατά την τελετή αναγόρευσης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης εξήρε το επιστημονικό έργο της Καθηγήτριας Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ Δρ Νίκης Ευελπίδου και την προσφορά του ζεύγους Μαρτίνου για την συντήρηση βυζαντινών μνημείων του τόπου μας, επισημαίνοντας ότι η ανακήρυξή τους σε επίτιμους δημότες είναι η ελάχιστη τιμή, που οφείλουμε για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο νησί!

Την τελετή άνοιξε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, ο οποίος ανάγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ανακηρύχθηκαν ως Επίτιμοι Δημότες. Το ζεύγος Μαρτίνου προσφώνησε ο Έφορος Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημήτρης Αθανασούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του ζεύγους στην αποκατάσταση τόσο της Αγίας Κυριακής, αλλά κυρίως του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Αφικλή, στην Απείρανθο. Ο κ. Μαρτίνος ευχαρίστησε για την τιμή και αναφέρθηκε σους δεσμούς του με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Την κα Νίκη Ευελπίδου προσφώνησε ο Προϊστάμενος του ΚΕΣΥ Νάξου Κωνσταντίνος Κλουβάτος, ο οποίος μίλησε για την πορεία της τιμώμενης, που την καταξίωσε στην επιστημονική κοινότητα. Εστιάζοντας στη Νάξο, η Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ επικεντρώθηκε και παρουσίασε τις 20ετείς έρευνες που πραγματοποίησε στο νησί.

Τις τιμητικές πλακέτες και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρέδωσε στους Επίτιμους Δημότες ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, χαρακτηρίζοντάς την ως ηθικό χρέος για την προσφορά τους στον τόπο μας. Η τελετή πλαισιώθηκε από τους μουσικούς της Κυκλαδίας Φιλίππα Καραμολέγκου και Θανάση Κουτσώνα, τους οποίους o Δήμος ευχαριστεί θερμά.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here