Η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων για προσοντολόγιο και διορισμούς

"Όχι στο προσοντολόγιο - Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών στο σύνολό της - Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί με βάση τις αποφάσεις των συνεδρίων του κλάδου"

0

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι, βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες εξελίξεις στην εκπαίδευση με την κυβέρνηση και το Υπ.Παιδείας να συνεχίζουν τον εμπαιγμό, με εξαγγελίες διορισμών χωρίς αντίκρισμα και την προετοιμασία καταστροφικού σχεδίου για αλλαγή του τρόπου πρόσληψης, την εισαγωγή του προσοντολόγιου του ΟΟΣΑ και την κλοπή-απαξίωση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και του πτυχίου. Πρόκειται για μια άκρως αντιδραστική εξέλιξη σε μια χρονιά που ξεκίνησε πάλι χωρίς μόνιμους διορισμούς με τα σχολεία  να μη λειτουργούν στη βάση των πραγματικών τους αναγκών, την ομηρία και ανασφάλεια των συναδέλφων της ελαστικής εργασίας να κορυφώνεται, γιατί τυχόν θεσμοθέτηση αυτών των σχεδίων τους οδηγεί σε απολύσεις πολυδιάσπαση και αλληλοσπαραγμό! Εξάλλου πρόκειται για μια απολύτως ταξική εξέλιξη και επιλογή, καθώς διαγράφεται έντονα ο κίνδυνος να μην προσμετρηθεί και να μην αναγνωριστεί η δουλειά των αναπληρωτών στο σύνολό της, να μην αναγνωριστεί το τεράστιο οικονομικό και ψυχικό κόστος της περιπλάνησής τους όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις γωνιές της επικράτειας, έναντι της επικράτησης και της πρόκρισης ενός προσοντολογίου που θα κάνει αβάντα στα κοστοβόρα μεταπτυχιακά, επιμορφώσεις , πιστοποιήσεις και σε όλη αυτή τη βιομηχανία κτήσης πτυχίων που έχει στηθεί εδώ και χρόνια από πολιτικούς και ακαδημαϊκούς κύκλους στη χώρα.

Την ίδια στιγμή αυτά τα σχέδια ανατρέπουν το ενιαίο πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων συνολικά στην εκπαίδευση, οδηγούν τους εκπαιδευτικούς στην κατηγοριοποίηση και στρώνουν το χαλί, στην αξιολόγηση και την κινητικότητα. Υπό το πρίσμα αυτό, τα αντιδραστικά σχέδια που επιχειρούν να εκβιάσουν τους συναδέλφους αναπληρωτές και το εκπαιδευτικό κίνημα, ώστε να αποδεχτούν την απαξίωση της προϋπηρεσίας έναντι «κάποιων» διορισμών στο μέλλον, είναι απαράδεκτα και πρέπει να σημάνουν συναγερμό σε όλη την εκπαίδευση!

Καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα υπέρ της υπεράσπισης αναγνώρισης της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας στο σύνολό της, όσον αφορά οποιοδήποτε σχέδιο μελλοντικών διορισμών σε γενική ή ειδική αγωγή.

Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές, όλους τους συναδέλφους, τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία και τις συλλογικότητες στο χώρο της ελαστικής εργασίας σε μια συντονισμένη δράση για την αποφασιστική κλιμάκωση των αγώνων με στόχο τη νίκη, τους μαζικούς διορισμούς-τώρα και την ανατροπή των αντιδραστικών σχεδίων για τα προσοντολόγια και την απαξίωση της προϋπηρεσίας.

Να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο, κόντρα στις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες. Όλοι και όλες στους δρόμους, αν η κυβέρνηση με βάση τις διαρροές στον τύπο, εξαγγείλει στις 19 Δεκέμβρη το νέο σύστημα διορισμού – πρόσληψης εκπαιδευτικών, προχωράμε σε κινητοποίηση στο Υπ.Παιδείας στις 20 Δεκέμβρη στη 13:00. Απαιτούμε οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν ΤΩΡΑ απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις.

  1. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  2. Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διορισμοί που θα λαμβάνουν υπόψιν το σύνολο της προϋπηρεσία που έχει παρασχεθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από όλους τους συναδέλφους.. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που έχουν υπογράψει έστω και μια σύμβαση εργασίας στην εκπαίδευση.

  3. Κανένα προσοντολόγιο. Κατάργηση του ν. 3848/2010. Καμία κατηγοριοποίηση, κατακερματισμό και διαχωρισμό των εκπαιδευτικών. 

  4. Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Όχι στην κερδοσκοπία των πιστοποιήσεων. Καμία συζήτηση για μόρια και κριτήρια που οδηγούν σε απολύσεις και «κλοπή» προϋπηρεσίας. Προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας. Κανένας εκπαιδευτικός στην ανεργία. Κανένας/καμιά συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του.