Το Άρωμα παράδοσης μας ταξίδεψε στις θάλασσες και τίμησε τους Ναυτικούς μας

0

Πολύ μικρό αποδείχτηκε γι άλλη μια φορά το Θέατρο Απόλλων στη χορευτική παράσταση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ και διοργανωτής ήταν το Παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου Άρωμα Παράδοσης.
Μια βραδιά γεμάτο εκπλήξεις, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει το Άρωμα Παράδοσης και ο ακούραστος δάσκαλος, Νίκος Σολάρης.

Μια χορευτική παράσταση με νησιώτικους χορούς από όλη την Ελλάδα αφιερωμένη στον Πολιούχο της πόλης μας Άγιο Νικόλαο και στους Ναυτικούς μας.

Η Εκδήλωση άνοιξε με τον αγαπητό Παπά Κώστα Κοντό και το Απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του συλλόγου Ναυτικών γυναικών Σύρου, Φραγκίσκα Μηλιού.

Η βραδιά όπως αναφέραμε άνηκε στους ναυτικούς, τους ανθρώπους της θάλασσας που έχουν προστάτη τους, τον Άγιο Νικόλα, με αφορμή λοιπόν αυτό το αφιέρωμα, το Άρωμα Παράδοσης, βράβευσε το Κώστα Μαθιάσο, το μεγαλύτερο εν ζωή Συριανό Ναυτικό.


Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν, με την απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία με ένα Συριανό Ναυτικό και συγκεκριμένα με το καπετάνιο κ. Σκαμάγκα Χριστόφορο, οποίος μετέφερε την κατάσταση εν πλω, ευχαριστώντας γι αυτή την παρέμβαση, ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και στους Ναυτικούς.


Το παρών στην εξαιρετική εκδήλωση έδωσαν,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, ο Επίσκοπος Καθολικών Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Μαραγκός Γεώργιος, ο Λιμενάρχης Σύρου κ. Βαμβακούσης, η πολιτευτής Κυκλάδων κα Αικατερίνη Μονογυιού, ο πρώην Λιμενάρχης Σύρου και διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ, Νίκος Σκευοφύλακας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Την παρουσίαση έκανε ο Γιώργος Ρούσσος.

Στη συνέχεια ακολούθησε χορευτική παράσταση με νησιώτικους χορούς απ΄ ολόκληρη την Ελλάδα και λαϊκό πρόγραμμα.