οι «Πολίτες για τα νησιά μας» θα διεκδικήσουν εκ νέου το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν απο λίγο ο επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Βρούτσης.

Συμπολίτες καισυμπολίτισσες,

Δεν υπάρχουν πιο ύπουλα λόγια από τα όμορφα λόγια, δεν υπάρχουν μεγαλύτερες απογοητεύσεις από τις ευχές, δεν υπάρχει χειρότερος τύραννος από τον αυτόκλητο προστάτη. Δε θα σας πω, λοιπόν ούτε όμορφα λόγια, ούτε θα ευχηθώ, ούτε θα σας παραστήσω τον σωτήρα. Δεν το έκανα ποτέ άλλωστε.

Αυτάπου ζούμε στο Δήμο μας δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας κατάρας. Η τωρινήπραγματικότητα είναι αποτέλεσμα πράξεων ανθρωπίνων, είναι φτιαγμένη απόπράγματα που αποφασίστηκαν μέσα σε κλειστά γραφεία, ψηφίστηκαν και υπογράφηκαναπό ανθρώπους και έγιναν πράξη από τους ίδιους.

Βασίλης Βρούτσης

Η σημερινή κατάσταση είναι διαμορφωμένη από πολιτικές αποφάσεις που παρουσιάζονται ως το κοινό καλό. Ε, λοιπόν δεν υπάρχει κοινό καλό αν δε το περιγράψουμε. Οι λέξεις είναι κενές αν δεν πούμε συγκεκριμένα τι είναι καλό για έναν μας που μένει στον Απόλλωνα, τι είναι καλό για μία από εμάς που μένει στη Χώρα, τι είναι τελικά καλό για ένα παιδί που μεγαλώνει στη Δονούσα, στη Μέση, στο Σκαδό, στο Αγερσανί, οπουδήποτε σε αυτόν τον τόπο. Εδώ δε ζούνε μέσοι-όροι. Εδώ ζούνε άνθρωποι, εδώ υπάρχουν οι κοινωνίες των ανθρώπων μας, που θέλουν να δουλέψουν, να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο και να γίνουν καλά όταν αρρωστήσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσα αμέτρητα χρόνια το μόνο που μας ρωτούν οι «άρχοντες» είναι για το πότε θα πλακοστρώσουν και πότε θα φυτέψουν καμιά κολώνα και τίποτα παραπάνω.

Στέκομαι μπροστά σας και δε σας προσφέρω τίποτα, αντίθετα σας ζητώ να σταθούμε όρθιοι μπροστά στην εποχή μας, να σταθούμε στα πόδια μας γερά και να κοιτάξουμε στα μάτια τη ζωή μας σε αυτόν εδώ τον τόπο, μέσα σε αυτό εδώ το πέλαγος και να απαιτήσουμε να ζήσουμε και όχι απλά να επιβιώσουμε.

Δε χρειάζεται να σας ανακοινώσω τίποτα, έτσι και αλλιώς δεν έφτασα στο νησί εχθές για να συστηθώ. Όλοι αισθανόμαστε σήμερα, τι είναι αναγκαίο να γίνει. Στις τοπικές εκλογές θα κατέλθω ως υποψήφιος Δήμαρχος, με ανθρώπους, με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες έγνοιες και αγωνίες. Που εργαζόμαστε και αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα μαζί και άλλους που βρεθήκαμε πρόσφατα, αλλά και με αυτούς που θα βρεθούμε στο μέλλον. Με πολίτες που εργάζονται και ζουν τις οικογένειές τους εδώ, με τους οποίους έχουμε κοινή σκέψη, όραμα και διάθεση να σχεδιάσουμε, να μελετήσουμε, να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε μαζί τα αυτονόητα, αλλά κυρίως για να βάλουμε τα θεμέλια σε εκείνα, που μας λένε ότι δε γίνονται. Μακριά από κομματικούς πάτρωνες και «νεόπλουτους» της πολιτικής, αλλά με τη στήριξη μιας ολόκληρης κοινωνίας που ψάχνει για ένα ξέφωτο. Που θέλει και μπορεί να στηρίξει επιτέλους τον ίδιο της τον εαυτό. Που πρέπει επιτέλους η ίδια να δώσει το χρίσμα στον εαυτό της.

Έχουμετην ιστορική ευκαιρία, τώρα που έπεσαν οι μάσκες, να πάρουμε την κατάσταση σταχέρια μας. Έχουμε υποχρέωση ο ένας πλάι στον άλλο να εργαστούμε για τα κοινά,να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο, ένα πολιτικό σχέδιο δημιουργίας αλλά και δυναμικώνδιεκδικήσεων, που θα αλλάξει σελίδα στην ιστορία του τόπου μας. Μαζί, εδώ καιτώρα!

Νάξος, 06 Δεκεμβρίου 2018

Με ευθύνη και τιμή,

Βασίλης Σ. Βρούτσης

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here