Η 30η επετειακή Γιορτή Κρασιού του Γαλησσά (φωτο)

0

Με επιτυχία και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε η επετειακού χαρακτήρα 30η Γιορτή Κρασιού του Γαλησσά το βράδυ του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά. Η τριακοστή φορά διεξαγωγής της εκδήλωσης ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν, όταν η Γιορτή Κρασιού, τη δεκαετία του 80’ γινόταν στην ενοριακή αίθουσα του χωριού με δοκιμαστές και παραγωγούς, πολλοί εκ των οποίων δεν υπάρχουν πια στη ζωή.

Η φετινή γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ζωζεφίνα με τη συμμετοχή 25 παραγωγών κρασιού από τον Γαλησσά και τον Δανακό. Συνολικά 30 δοκιμαστές έλαβαν θέση για το έργο της γευσιγνωσίας του κρασιού, το οποίο δεν ήταν απλή διαδικασία μιας και υπήρξε έντονος ανταγωνισμός και αρκετές ισοβαθμίες.

Κορυφαίο κρασί για την περίοδο 2018-2019 αναδείχθηκε αυτό του Νίκου Ρούσσου με έπαθλο ένα ανοξείδωτο βαρέλι 100 λίτρων. Την δεύτερη θέση κατέλαβε το κρασί του Ιωσήφ Βακόνδιου το οποίο κέρδισε ένα ανοξείδωτο βαρέλι 75 λίτρων και την τρίτη, το κρασί του Κώστα Βαμβακάρη που βραβεύθηκε κερδίζοντας ένα πλαστικό βαρέλι 50 λίτρων.

Την παραδοσιακή επετειακή Γιορτή Κρασιού, παρουσίασε για 30η συνεχόμενη φορά ο Φρανσουά Βουτσίνος, ο οποίος διασκέδασε τους παριστάμενους με διονυσιακού περιεχομένου ανέκδοτα και μοίρασε δώρα στο κοινό. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά, Γιάννης Βουτσίνος, ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που στήριξαν την εκδήλωση και ευχήθηκε η Γιορτή Κρασιού να συνεχιστεί απρόσκοπτα στο μέλλον.