Πανηγυρικό το κλίμα στο Νεώριο. Ξενοκώστας: «Η αναγέννηση των Ελληνικών ναυπηγείων ξεκινά από την Σύρο»

0

Η νέα εποχή για τα Νεώριο ξεκίνησε και επίσημα από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, με την επικύρωση του σχεδίου οικονομικής εξυγίανσης του ναυπηγείου από το Πρωτοδικείο Σύρου.

Η ONEX Α.Ε., εταιρία ελληνοαμερικανικών συμφερόντων του Πάνου Ξενοκώστα, είναι και επίσημα ο νέος ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ναυπηγικής επιχείρησης στο Αιγαίο.

Ο κ. Ξενοκώστας, υποψήφιος επενδυτής και των επίσης χρεοκοπημένων αντίστοιχων μονάδων, Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, ξεκινά την επενδυτική του δραστηριότητα στη ναυπηγική από το ιστορικό Νεώριο με στόχο να φτάσει στην κορυφή της επιχειρηματικής πυραμίδας του κλάδου.

«Η αναγέννηση των Ελληνικών ναυπηγείων μόλις ξεκίνησε από την Σύρο μας! Το Νεώριο στην κορυφή!», έγραψε σε προσωπική του ανάρτηση ο Πάνος Ξενοκώστας αμέσως μετά την θετική απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, το κλίμα στο ναυπηγείο είναι ιδιαιτέρως πανηγυρικό, με τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να χαμογελούν δικαιολογημένα για την θετική έκβαση της υπόθεσης. Τόσο στο Εργοστασιακό Σωματείο, όσο και στους υπόλοιπους τομείς των εργαζομένων επικρατεί η αίσθηση της απόλυτης δικαίωσης απέναντι στην εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο και στο πλάνο του Πάνου Ξενοκώστα

Όλοι πιστεύουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες, το Νεώριο θα εκτοξευθεί και θα καταστεί μια πλήρης υγιώς αναπτυσσομένη ναυπηγική βιομηχανία, παράδειγμα προς μίμηση στη διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα.