Λίγους μήνες πριν από την έναρξη των εργασιών επισκευής του παλιού ανοιχτού γυμναστηρίου στα Πευκάκια, η σημερινή εικόνα της εγκατάστασης θυμίζει κρανίου τόπο.

Εκτός από την χρόνια εγκατάλειψη του χώρου, προστέθηκε και ο πρόσφατος βανδαλισμός από ανεγκέφαλους οι οποίοι εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις και τα έκαναν γης μαδιάμ.

Παρά το γεγονός ότι απαγορεύθηκε η χρήση του γυμναστηρίου αφού έχει κριθεί ακατάλληλο και επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, δεκάδες άνθρωποι μπαινοβγαίνουν σχεδόν καθημερινά, είτε για να αθληθούν, είτε για να κάνουν άλλες «δραστηριότητες». Έχει παρατηρηθεί δε, ότι το γυμναστήριο έχει γίνει στέκι ομάδων νεαρών και μαθητών σχολείου οι οποίοι περνούν αρκετές ώρες της ημέρας μέσα στις εγκαταστάσεις του.

Αμέτρητες φορές έχει παραβιασθεί το λουκέτο της κεντρικής πόρτας, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι εισέρχονται στο γυμναστήριο σκαρφαλώνοντας από την πλαϊνή πέτρινη περίφραξη.

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο διάστημα, άγνωστοι εισέβαλαν στους χώρους τους γυμναστήριου και λεηλάτησαν ότι βρήκαν μπροστά τους. Έσπασαν πόρτες και τζάμια, βανδάλισαν ότι είχε απομείνει από τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Για το περιστατικό ήδη έχει κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο έρευνας από τις αστυνομικές αρχές.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here