Σύρος: Καταγγέλλουν την διευθύντρια του σχολείου για αυταρχικές συμπεριφορές

1

Καταγγελία για την διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Σύρου κ.Δεριζιώτη

   Ως σωματείο δηλώσαμε επανειλημμένα και ξαναδηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε αυταρχικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές στελεχών και διευθυντών εις βάρος συναδέλφων μας. Οι εκπαιδευτικοί στις Κυκλάδες βιώνουμε όλοι τις έντονα σκληρές συνθήκες των μνημονίων και των πολιτικών φτώχειας και υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και του έργου μας, για να αντιμετωπίζουμε επιπρόσθετα τις αυταρχικές και αντιδεοντολογικές συμπεριφορές και στάσεις διευθυντών και στελεχών εκπαίδευσης.

   Ως εκ τούτου, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την επαναλαμβανόμενα αντισυναδελφική και αυταρχική συμπεριφορά της διευθύντριας του ΓΕ.Λ. Σύρου, κ. Δεριζιώτη, απέναντι σε συναδέλφους που υπηρετούν εκεί, ύστερα και από έγγραφη ενημέρωση – καταγγελία των ίδιων των συναδέλφων εις βάρος της.

  Σύμφωνα με τις παραπάνω καταγγελίες η κ.Δεριζιώτη, κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2017-2018, επέδειξε επανειλημμένα αντισυναδελφικές συμπεριφορές ,απαξιώνοντάς τους διδάσκοντες στα πλαίσια της λειτουργίας του συλλόγου,καταστρατηγώντας αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων, δημιουργώντας τριβές και δυσχεραίνοντας το έργο των εκπαιδευτικών στο σχολείο.

  Οι συνάδελφοι καταγγέλλουν επίσης ότι, με την έναρξη και της φετινής σχολικής χρονιάς, η  διευθύντρια χρησιμοποιεί ανάλογες αυταρχικές πρακτικές και συμπεριφορές, οι οποίες επιβαρύνουν επιπλέον το κλίμα του σχολείου και τις σχέσεις στο σύλλογο διδασκόντων.  

Επίσης αναφέρουν ότι η γραπτή απάντηση που έλαβαν από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση, κ.Μιχαλόπουλο, στις καταγελίες – αναφορές τους, ήταν ετεροχρονισμένη και ο χειρισμός όλης της υπόθεσης δεν ήταν ο ενδεδειγμένος από την πλευρά του.

    Τέλος, καλούμε τις προϊστάμενες αρχές να μην καταχρώνται τη θέση τους με την επιβολή αυταρχικών και αντι συναδελφικών κανόνων και σχέσεων στα σχολεία, αλλά αντιθέτως να φροντίσουν για την καλλιέργεια δημοκρατικού κλίματος και σχέσεων ισοτιμίας, αλληλεγγύης, συλλογικότητας.

  Το σωματείο, η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κυκλάδων, είναι και θα είναι εδώ για να υπερασπίζεται και να κατοχυρώνει με κάθε τρόπο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των συναδέλφων μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο      
Ο Πρόεδρος     Δημήτρης Παπαδημητρίου Ο Γενικός Γραμματέας     Αρτέμης Γελανδαλής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here