Συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα – Ποιες εργασίες απαιτούνται για να γίνει σωστά και σε τι χρησιμεύει

0

Εκτός από την εγκατάσταση, είναιπολύ σημαντική και η συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα, η οποία θα τον κρατήσει ζωντανό και θα του χαρίσει ζωή. Εκτόςλοιπόν από την αγορά του, είναι απαραίτητη και η συντήρησή του.

Η ομάδα του iqservice αναλαμβάνει το σέρβις κάθε ηλιακού θερμοσίφωνα ανοιχτού και κλειστού κυκλώματος, με ή χωρίς μπόιλερ, σε συμφέρουσες τιμές που κάνουν τη διαφορά.

Ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος του ηλιακού σας, καθορίζεται και ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνει η απαραίτητη συντήρηση. Επομένως εξαρχής γνωρίζετε το ακριβές χρονοδιάγραμμα, για το πέρας των εργασιών σας.

Τι περιλαμβάνουν οι εργασίες συντήρησης;

Στη αρχή γίνεται το καθάρισμα της δεξαμενής ή του πάνελ για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί άψογα.

Στην συνέχεια ελέγχεται η βαλβίδα ασφαλείας για να επιβεβαιωθεί η αύξηση στην πίεση νερού, ώστε να αποφευχθεί η καταπόνηση των σωληνώσεων. Αυτό το φαινόμενο είναι αρκετά σύνηθες και παρατηρείται σε όλους τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, με κυριότερο ρόλο την προστασία της συσκευής από ενδεχόμενη βλάβη του υλικού. Με την συντήρηση γλυτώνετε πάρα πολλά χρήματα από το μέλλον.

Έπειτα γίνεται εφοδιασμός από ένα απαραίτητο αντιψυκτικό υγρό για να προστατευτούν οι σωλήνες και να διασφαλιστεί η μέγιστη απόδοση των συλλεκτών. όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει αυτό είναι απαραίτητο για να μην σπάσουν οι σωλήνες.

Ποια τα οφέλη από την συντήρηση του ηλιακού σας

  • μεγάλη διάρκεια ζωής
  • μέγιστη απόδοση
  • εξοικονόμηση ενέργειας
  • πρόληψη από βλάβες που μπορούσαν να καταστρέψουν εντελώς τον θερμοσίφωνά σας

Τους καλοκαιρινούς μήνες που οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, καλό είναι να καλύψετε την περιοχή των συλλεκτών με κάποιο πανί και αντίστοιχα τον χειμώνα να συμπληρώνετε αντιψυκτικό υγρό αν χρειάζεται.

Όχι μόνο για το service ηλιακού θερμοσίφωνα αλλά και για την τοποθέτησή του ηλιακού σας επιλέξτε την ομάδα της iqservice στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Περισσότερα στο iqservice.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here