1+1 αρωματικά φυτά για να μοσχοβολήσει ο κήπος σας και τι να προσέξετε!

0

Τα αρωματικά φυτά χρησιμεύουν σε πολλές περιπτώσεις στον κήπο σας, ειδικά αν έχετε καλλιέργειες. Με τον όρο αρωματικά φυτά, περιγράφεται μία μεγάλη ομάδα από φυτά που αποδίδουν άρωμα, το οποίο οφείλεται σε διάφορες ενώσεις. Τα ιδιαίτερα αρώματα των αρωματικών φυτών μπορούν να μεταβληθούν ανάλογα με τη σύστασή τους.

Τα αρωματικά φυτά χρησιμοποιούνται από νωρίς σε πολλούς πολιτισμούς κατέχοντας σημαντική θέση στην παράδοση και τη διατροφή.

Στις μέρες μας χρησιμοποιούνται φυσικά σαν αφεψήματα ή προϊόντα μαγειρικής στην κουζίνα. Μάλιστα λέγεται ότι έχουν θεραπευτική δράση και πολλά από τα φυτά συνδυάζουν το πλούσιο άρωμά τους με μία πολύ καλή εμφάνιση, αντέχοντας σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Δεντρολίβανο

Είναι ένας θάμνος που φτάνει το ένα μέτρο σε ύψος και έχει πολλά όρθια κλαδιά σαν βελόνες. Αντέχει στο κρύο, του αρέσει ο ήλιος και χρειάζεται συχνό πότισμα.

Το συστατικό του χρησιμοποιείται στην φαρμακοποιία, την αρωματοποιία και την σαπωνοποιία. Λέγεται ότι μπορεί να καταπολεμήσει την αϋπνία και το άσθμα. Με το δεντρολίβανο μπορούμε να κάνουμε κομπρέσες σε περίπτωση κρυολογήματος.

Θυμάρι

Το θυμάρι καλλιεργείται σε όλα τα εδάφη και συλλέγεται συγκεκριμένους μήνες. Χρησιμοποιείται στην μαγειρική και μπορεί να θεραπεύσει τον βήχα ή ακόμα και την αρθρίτιδα. Παραγγείλετε τον σπόρο του, σε προνομιακή τιμή. Μαζί του μπορείτε να φυτέψετε και ένα πλήθος από λουλούδια.

Στο online κατάστημα οι βολβοί λουλουδιών βρίσκονται σε μία μεγάλη ποικιλία. Αποκτήστε τους σε προνομιακές τιμές.

Γιατί να επιλέξετε τα αρωματικά φυτά στον κήπο σας;

  • χαρίζουν άρωμα στους βραχόκηπους
  • δημιουργούν χρώμα και αισθητική στο τέλος χλοοτάπητα ή γρασιδιού
  • χαρίζουν αισθητική στις εισόδους σπιτιών και σε φυτοδοχεία
  • στον λαχανόκηπο προσελκύουν τις μέλισσες, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για τα αρπακτικά έντομα

Βρείτε μία μεγάλη ποικιλία βιολογικών σπόρων από το ηλεκτρονικό κατάστημα LF.gr. Άμεση εξυπηρέτηση, ιδιαίτερη αισθητική, δεκτοί όλοι οι τρόποι πληρωμής!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here