Η Ευαγγελία Φωτεινιά προτείνει: Ζεστή σαλάτα με δροσερή γεύση δυόσμου και φρέσκο τυρί

0

Υλικά συνταγής: 

2 πιπεριές Φλωρίνης μέτριες

1 μελιτζάνα

1 κολοκύθι

2 μανιτάρια

1 γλυκοπατάτα πορτοκαλί μέτρια

τυράκι Νιώτικο

Εκτέλεση: 

Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλο καρέ όλα τα λαχανικά, βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει και τα σοτάρουμε. αλάτι, πιπέρι και λίγη καστανή ζάχαρη. Τα σβήνουμε με ένα ωραίο ρόζε ημίγλυκο κρασί. Το τέλειο κρασί είναι το Vinsanto. Κόβουμε τον δυόσμο, τον ρίχνουμε και σερβίρουμε με το τυράκι. 

Ευαγγελία Φωτεινιά, Σεφ 

Γεννήθηκε στη Σύρο. Έχει εργαστεί πέραν της δικής της επιχείρησης που διέθετε στη Σύρο, σε πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία. Φιλοσοφία της είναι να δημιουργεί με υλικά του τόπου της, ανάλογα την εποχή. Πιάτα που αγαπάει είναι αυτά που σερβίρει και βλέπει στο πρόσωπο των ανθρώπων το χαμόγελο της ευχαρίστησης. Όνειρο ζωής της είναι να καταφέρει να κάνει γαστρονομικά ταξίδια. Αγαπημένο φαγητό: Κολοκυθάκια με το κρέας της μανούλας και η γλυκιά τυρόπιτα (τοπική συνταγή) που έφτιαχνε ο Κυρ Γιώργος!!