Ο Θρύλος της Disco Barbarella αναβιώνει στη Σύρο..!

0


Αυτη την Παρασκευή 19/10 , Το Πειραματικό Bar παρουσιάζει… Μια νύχτα στη «Disco Barbarella» και μας μεταφέρει σε παλιές όμορφες εποχές οπού η Disco και ο χορός ήταν πρωταγωνιστές στις νύχτες μας.Στα πλατώ ο κορυφαίος Disco Dj της Ελλάδας Petros Bratakos,  o αυθεντικός dj της Θρυλικής Disco Barbarella της Αθήνας,Μην το χάσετε…!

Παρασκευή 19/10  | Ώρα 23.00 @ Πειραματικό BarΑκτή Πέτρου Ράλλη 43, Ερμούπολη


Disco BarbarellaΤο 1981 στην Λεωφόρο Συγγρού 253, ανοίγει μια disco με το όνομα Miss Athens Athens, και δίπλα ακριβώς ανοίγει μια άλλη θρυλική disco η Video. Το καλοκαίρι του 1983 όμως και ενώ η Αθήνα είχε γεμίσει ντισκοτέκ ο κ. Χρήστος Βερβίτας, που ήρθε από το εξωτερικό, αποφασίζει να κάνει το μεγάλο μπαμ φτιάχνοντας μια από τις μεγαλύτερες ντισκοτέκ της Ελλάδας. Και το όνομα αυτής… DISCO BARBARELLA!


Έτσι τον Σεπτέμβρη του ’83 κάνει εγκαίνια μια Discotheque, που έγραψε ιστορία στην Αθηναϊκή νύχτα… Η τεράστια επιβλητική ταμπέλα που δέσποζε στην Συγγρού δεν ήταν τίποτα μπροστά σ’ αυτό που έβλεπες μπαίνοντας μέσα… Μια τεράστια πίστα -ίσως η μεγαλύτερη- της Αθήνας, 100 ολόκληρων τετραγωνικών, σε Αμερικάνικο στυλ, ένας τρομερός ήχος (4 way system by Carver, 20 KW sound output), τα τρία διαφορετικά stage με ξεχωριστή διακόσμηση, τα αμέτρητα φωτιστικά με τις discoball και τα σχέδια από φωτοσωλήνες με νέον, καθώς και ένας τεράστιος επιβλητικός καθρέφτης, άφηνε άφωνο τον κόσμο που δίψαγε για χορό.

Από όλες τις γωνιές της Αθήνας – κι όχι μόνο – άρχισε να συρρέει κόσμος να διασκεδάσει. Παίρνοντας μάλιστα τον τοπ DJ της εποχής Πέτρο Μπρατάκο, ο οποίος δούλευε στον θρυλικό Απόλλων στην Πλάκα, η Barbarella έγινε αμέσως το στέκι όλων των Αθηναίων. Η ντίσκο φυσικά ήταν κάθε μέρα ανοικτή, καθώς τις Δευτέρες ερχόντουσαν κυρίως τουρίστες από τα κοντινά ξενοδοχεία της εποχής. Είχε φτάσει μάλιστα να είναι γεμάτη ακόμα και τις Δευτέρες με πάνω από 500 άτομα!

Τα Σαββατοκύριακα, γινόταν απλά το αδιαχώρητο… Η μουσική που έπαιζε ήταν κυρίως ποπ επιτυχίες της εποχής, εμπορικά rock και φυσικά Disco, Funk & Italo Disco. Η είσοδος το 85-86-87 ήταν χίλιες δραχμές, και περιλάμβανε ποτό στο οποίο αναλογούσαν οι 600 δραχμές από το εισιτήριο εισόδου. Πολλές ταινίες της εποχής όπως το Θηριοτροφείο Αρρένων του Ζερβού, το Ροδα τσάντα και Κοπάνα του Όμηρου Ευστρατιάδη και πολλές άλλες γυρίστηκαν στην Barbarella. Επίσης και πολλά βίντεο κλίπ γυρίστηκαν στην Disco Barbarella (Sunday Club, Charitodiplomenos κτλ).