Αυξάνεται το επίδομα που λαμβάνουν οι ναυτικοί για την ειδική αγωγή των παιδιών τους

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα την αύξηση του επιδόματος «οίκοι ενδιαίτησης και περίθαλψης» που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι στον Οίκο Ναύτου

0

Αυξάνεται το επίδομα που λαμβάνουν οι ναυτικοί για την ειδική αγωγή των παιδιών τους

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (2242.10-1.1/73795/2018, ΦΕΚ4742/2018) του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών,Γιώργου Χουλιαράκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού με θέμα την αύξηση του επιδόματος «οίκοι ενδιαίτησης και περίθαλψης» που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι στον ΟίκοΝαύτου,για το έτος 2018.

Συγκεκριμένα, τα εν λόγω επιδόματα αφορούν παιδιά ναυτικών, ανεξαρτήτου ηλικίας, τα οποία χρήζουν ειδικής αγωγής και δεν καλύπτονται από θεραπευτήρια ή εκπαιδευτήρια.

Με την υπουργική απόφαση, το καθορισμένο μηνιαίο ποσό αναπροσαρμόζεται από τα 168€, στα 200€, αναπροσαρμογή που είχε να γίνει από το 2006 για τη συγκεκριμένη κατηγορία επιδόματος.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποδεικνύει την ευαισθησία της Κυβέρνησης για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ειδικά των παιδιών, ενώ παράλληλα αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση στο επάγγελμα του ναυτικού.

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here