Απεβίωσε ένας από τους καλύτερους καπετάνιους που πέρασαν από τις Κυκλάδες. Συνέδεσε το όνομά του με το ιστορικό “Ναϊάς”

3

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή ένας από τους ικανότερους παλιούς καπετάνιους της ελληνικής επιβατικής ναυτιλίας, ο Ανάργυρος Σαρρής, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τα νησιά των Κυκλάδων και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νομού μας. 

Υπήρξε πλοίαρχος στις χρυσές εποχές της ακτοπλοΐας , τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, έχοντας μακρόχρονη θητεία στο ιστορικό ΕΓ/ΟΓ «Ναϊάς», αλλά και στο επίσης αλησμόνητο «Παναγία Τήνου».

Μάλιστα, τα χρόνια που τα δύο πλοία συναγωνίζονταν έντονα επί καθημερινής βάσεως,  καθώς εκτελούσαν το ίδιο πρωινό δρομολόγιο από Πειραιά προς Σύρο-Τήνο-Μύκονο, ήταν καπετάνιος του «Ναϊας» και συμμετείχε στις αξέχαστες, ανεπανάληπτες, συναρπαστικές αλλά και επικίνδυνες «κόντρες» για το πιο θα φτάσει γρηγορότερα στον προορισμό του και ειδικότερα, για τη μάχη γρηγορότερης άφιξης στο πρώτο λιμάνι που ήταν η Σύρος.

Η είδησή του θανάτου σκόρπισε θλίψη στο ναυτιλιακό χώρο, ενώ η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί στο Κοιμητήριο του Σχιστού στο Κερατσίνι.   

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here