Εξαιρετικό το 1ο Χορευτικό Αντάμωμα: Σύρος, Λευκάδα & Λέρος ζωγράφισαν με τα πατήματα τους χορούς των περιοχών τους!

1
Χορευτικό αντάμωμα

Το 1ο Χορευτικό αντάμωμα πέρασε στην ιστορία αφήνοντας πίσω του όμορφες στιγμές παράδοσης, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στη Πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη της Σύρου.

Ήχους, χρώματα και σύμβολα της ανεκτίμητης Ελληνικής κληρονομιάς «φώτισε» το Παραδοσιακό Χορευτικό Αντάμωμα του Παραδοσιακού εργαστηρίου Σύρου «Άρωμα Παράδοσης» με τη σημαντική συμβολή της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Σύρος, Λέρος και Λευκάδα αντάμωσαν… χορευτικά, μεταφέροντας την πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά στο κέντρο του Αιγαίου, σε ένα πολύ όμορφο μουσικοχορευτικό θέαμα.


Ο κόσμος που συμμετείχε στην εκδήλωση χειροκρότησε θερμά τα συγκροτήματα που χόρεψαν με την ψυχή τους. Στη σπουδαία αυτή χορευτική βραδιά, οι εκατοντάδες θεατές παρακολούθησαν μια άρτια χορευτική παράσταση, με παραδοσιακούς χορούς από τα Επτάνησα, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα με προσεγμένες χορογραφίες από νέους νέους (και όχι μόνο) χορευτές.


Να αναφέρουμε οτι »αρχιτέκτονας» της μαγικής αυτής βραδιάς, ήταν ο ακούραστος, χοροδιδάσκαλος-λαογράφος Νίκος Σολάρης, ο οποίος με αδάμαστο πάθος, αγάπη και μεράκι βρίσκεται πίσω από το χορευτικό σύλλογο-έκπληξη, «Άρωμα Παράδοσης».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι χορευτικές ομάδες από το Παραδοσιακό Εργαστήρι Σύρου «Άρωμα Παράδοσης», το Κ.Π.Ε.Α. Λέρου «Άρτεμις» και τον Μουσικοφιλολογικό Όμιλο Καρυάς Λευκάδας.

Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι η ανταλλαγή γνωριμιών με χορευτικά σχήματα από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα, να έρχονται στο νησί μας πόλη μας και να δείχνουν ένα κομμάτι της κουλτούρας τους.


Σημειώνεται ότι το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πολιτισμού Κυκλάδων Χρηστιάννα Πάπιτση, η πολιτευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού και η πρόεδρος της Επιτροπής της αδελφοποιημένης πόλης Grillon με την Άνω Σύρο, Francoise Sisteron.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20:00, στη Μουσική Συνάντηση των Τσαμπουνιέριδων. Περισσότεροι από 300 μουσικοί παραδοσιακών οργάνων από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και το Ανατολικό Αιγαίο θα είναι στο νησί μας σε μια μεγάλη διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου -Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων.


Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση της παραπάνω εκδήλωσης που προέβαλε και ανέδειξε την πλούσια πολιτιστική παράδοση της πατρίδας μας!