Συνάντηση του δημάρχου Σύρου με τον υπουργό Εσωτερικών. Έργα 35 εκ. ευρώ υλοποιούνται στο νησί

1

Συνάντηση με το νέο υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός.

Όπως έκανε γνωστό με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Μαραγκός, η συνάντηση είχε βασικό άξονα τη χρηματοδότησης του μεγάλου έργου «Συλλογή, μεταφορά και επεξεργασία λυμάτων Βάρης και Μέγα Γιαλού», με προϋπολογισμό 5.700.000 €. Υπενθυμίζεται, ότι από την περασμένη εβδομάδα διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και ήδη δρομολογούνται οι περαιτέρω διαγωνιστικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση με τον υπουργό Εσωτερικών και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί η χρηματοδότηση κι άλλων σημαντικών έργων.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, ο κ. Μαραγκός: «Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Υπουργείου Εσωτερικών χαρακτηρίζεται ως υποδειγματική, παράγοντας όπως τα ανάλογα αποτελέσματα. 

Αναπτυξιακά έργα με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 35.000.000 €, υλοποιούνται αυτή την περίοδο ή ξεκινούν άμεσα στο νησί μας, με στόχο την κατασκευή ή αναβάθμιση αναγκαίων υποδομών στους τομείς της ύδρευσης, αποχέτευσης, διαχείρισης απορριμμάτων, προσπελασιμότητας, εκπαίδευσης και αθλητισμού με την απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους των χρηματοδοτήσεων να υπολογίζεται εντός του 2019. Οι δυσκολίες παραμένουν μεγάλες, οι προκλήσεις όμως ακόμη μεγαλύτερες».

Ο κ. Μαραγκός δεν παρέλειψε να συγχαρεί τις υπηρεσίες του Δήμου, τονίζοντας ότι: «υπερβάλουν εαυτόν προκειμένου να ανταποκριθούν στις ασφυκτικές προθεσμίες αλλά και τις απαιτήσεις υλοποίησής των έργων».