Πυρκαγιά κοντά στον ΧΥΤΑ Σύρου. Βρέθηκε ο «ένοχος»

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Σύρο, στο Βορειοδυτικό τμήμα του νησιού στην περιοχή της Απάνω Μεριάς, ανάμεσα στον οικισμό Πλατύ Βουνί και τον ΧΥΤΑ.

Η φωτιά ξεκίνησε από κολώνα ηλεκτροδότησης, λίγο μετά τις 3 το ξημέρωμα, όταν εκείνη κόπηκε και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων καίγοντας πέντε στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με είκοσι άντρες, με 4 οχήματα και εξοπλισμό έσπευσε στην περιοχή και ανέλαβε το έργο της κατάσβεσης, το οποίο δυσκόλεψαν οι εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες και το δύσβατο σημείο της φωτιάς.

Παρότι στην περιοχή έπνεαν Βόρειοι άνεμοι εντάσεως ως και 9 μποφόρ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης κατάφερε να ελέγξει και να σβήσει τη φωτιά λίγο μετά τις 6 το πρωί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ο Κώστας Γαβιώτης δηλώνει (ξανά) «παρών»

Άμεση ήταν η επέμβαση συνεργείου του ΔΕΔΔΗΕ στο σημείο για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος και είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι ολόκληρη η Πάνω Μεριά και μέρος του βορείου τμήματος της Ερμούπολης.