Μπαίνουν 30.000 επιπλέον παιδιά σε βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς

1
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για την δυνατότητα σε τουλάχιστον 30.000 παιδιά επιπλέον, να πάνε φέτος και αυτά σε βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς μέσω vouchers, με την υλοποίηση και του δεύτερου σκέλους του σχετικού προγράμματος, διαβεβαίωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντιχάκη.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε στη Βουλή ότι φέτος θα συνολικά θα δοθούν 125.000 με 126.000 vouchers μέχρι τέλος του μήνα, αυξημένα σε ποσοστό κατά 6,5 % σε σχέση με πέρυσι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε πως το συνολικό ποσό που θα διατεθεί φέτος όσον αφορά στην φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μόνο από τους εθνικούς πόρους για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών, θα ανέλθει στα 277 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που δεν έχει δοθεί ποτέ τα προηγούμενα χρόνια.

Ένα ποσό και για τα τρία προγράμματα, που αφορούν το πρόγραμμα λειτουργίας των δημόσιων δομών, τις επιδοτήσεις μέσω vouchers για ιδιωτικές δομές και την εναρμόνιση με τον νέο Κανονισμό.

Παιδικοί σταθμοί: Θα καλυφθούν όλες οι θέσεις

Η αναπληρωτής υπουργός Πρόνοιας, Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε άλλη σχετικά επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Στάθη Πανούλη, διαβεβαίωσε και αυτή ότι φέτος θα καλυφθούν όλες οι προσφερόμενες θέσεις σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς με voucher, ενώ απέκρουσε την κριτική της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «κάθε Αύγουστο αυτή η τεράστια αναστάτωση και τρομοκράτηση των μητέρων είναι ένας επαναλαμβανόμενος πολιτικός δόλος».

newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here