Φόβοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ. Καμπανάκι κινδύνου για τουρισμό και νησιά

Δεμένα στα λιμάνια είναι τα πλοία σήμερα Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ. Τα ναυτεργατικά σωματεία, μάλιστα, ξεκαθαρίζουν ότι σε περίπτωση που εντός της ημέρας δεν υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων του, θα προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, κάτι το οποίο θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην τουριστική κίνηση, αλλά και στην τροφοδοσία των νησιών.

Το βασικό αίτημά τους είναι η υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις καθώς τα τελευταία επτά χρόνια δεν έχουν δει καμία αύξηση.

Μιλώντας από το πρωί σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε διαδικτυακά μέσα στελέχη της ΠΝΟ, επισημαίνουν πως η Ομοσπονδία είναι διατεθειμένη να κάνει διάλογο με τις εργοδοτικές οργανώσεις, αλλά σε καμία περίπτωση να κάνει εκπτώσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα, πιθανότατα η απεργία να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Απαγόρευση απόπλου 25/9 & 26/9

Να σημειωθεί ότι με βάση τις κρατήσεις εισιτηρίων, ο φετινός Σεπτέμβριος πρόκειται να είναι ο κορυφαίος των τελευταίων χρόνων σε επίπεδο τουριστικής κίνησης. 

O αναπλ. υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση», ανέφερε σχετικά με την απεργία της ΠΝΟ :

«Η διαπραγμάτευση είναι διμερής μεταξύ των εφοπλιστών και των ναυτεργατών, αλλά σε κάθε περίπτωση ήδη έχουμε κάνει- σαν υπουργείο- πολλά. Προσπαθούμε να τους φέρουμε στο τραπέζι του διαλόγου. Οι συζητήσεις μαζί τους είναι συνεχείς, στο παρασκήνιο, συμβάλλοντας στο να βρεθεί μια λύση. Συνεχίζουμε να πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση και ελπίζουμε να βρεθεί αυτή η λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νάξος: Κτηνωδία με χελώνα Caretta-Caretta...

Σήμερα, όπως ενημερωνόμαστε, πριν τη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, υπάρχει συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΕΕΝ (ακτοπλόοι) . Πιστεύουμε και ελπίζουμε να υπάρξει μια διαφοροποιημένη πρόταση από τους ακτοπλόους, προκειμένου να προσεγγίσουν τα δύο μέρη».