Σύρος: Ευχές για “καλή χρονιά” στον αγιασμό των Λυκείων

1

Το σύνθημα για την έναρξη ενός ακόμη ταξιδιού στη γνώση δόθηκε σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 11.30 στα Λύκεια της Πρωτεύουσας, όπου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν μαζί το νέο σχολικό έτος.

Έτοιμοι για νέες «περιπέτειες», οι μαθητές των Λυκείων συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου τους για να λάβουν τις ευχές, της εκκλησίας δια στόματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β΄, των καθηγητών, στελεχών εκπαίδευσης και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Κατά την τέλεση του αγιασμού στο συγκρότημα των Λυκείων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος συνεχάρη τόσο τους μαθητές του ΓΕΛ, όσο και του ΕΠΑΛ, για τις επιτυχίες και την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τόνισε δε, ότι η εκκλησία θα παραμείνει δίπλα τους σε ό,τι κι αν χρειαστούν.

Με τους καλύτερους οιωνούς, ξεκίνησε η καινούρια σχολική χρονιά στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων όπως δήλωσε στο Cyclades24.gr, ο Διευθυντής Χρήστος Μιχαλόπουλος, εστιάζοντας στην πληρότητα των σχολείων της Σύρου σε βιβλία και καθηγητές με τα προβλήματα να είναι μηδενικά.

Ευχές απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης και ο εκπρόσωπος του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, Αντιδήμαρχος Φραγκίσκος Βακόνδιος ενώ το παρών έδωσαν ο αντιδήμαρχος Μάριος Βουτσίνος και αρκετοί τοπικοί συμβουλοι τόσο του Μάννα όσο της Ερμούπολης.

Επίσης παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα μέλη των σχολικών Επιτροπών του Δήμου.