Εγκλωβισμένοι 300.000 επιβάτες! Σοβαρά προβλήματα στα νησιά από την απεργία της ΠΝΟ.

Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στην τουριστική κίνηση των νησιών προκαλεί η νέα 24ωρη απεργία της ΠΝΟ που θα κρατήσει τα πλοία δεμένα στα λιμάνια έως και το πρωί της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, όπως μεταδόθηκε, η ΠΝΟ απέρριψε τη νέα βελτιωμένη πρόταση για αύξηση των νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα κατά 2%. Η πρόταση υποβλήθηκε στην ΠΝΟ πριν από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής το μεσημέρι της Δευτέρας, ωστόσο έπεσε στο κενό, καθώς απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους των ναυτεργατών.

Κατά τα άλλα, ήδη οι ακτοπλοϊκές εταιρίες αλλά και οι τοπικές οικονομίες των τουριστικών προορισμών, αρχίζουν και μετρούν ζημιές από τις αρνητικές συνέπειες της απεργίας. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), υπολογίζει ότι κατά μέσο όρο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου διακινούνται ημερησίως 150.000 επιβάτες (έναντι 200.000 τον Αύγουστο), 25.000 τόνοι εμπορευμάτων από και προς τα νησιά (οι προμήθειες – εξαγωγές) και δεκάδες χιλιάδες ΙΧ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Καταιγιστικό το Κερατσίνι - Εντυπωσιασμένος ο πρόεδρος της ομάδας κ. Αραβαντινός απο την φιλοξενία των Συριανών

Με δομένου ότι τη  Δευτέρα, πρώτη μέρα απεργίας, τα πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια, σωρευτικά οι αποκλεισμένοι στα νησιά παραθεριστές, νησιώτες, φορτία αλλά και τα εμπορεύματα και οι επιβάτες που θέλουν να επιστρέψουν προς τα νησιά, υπερβαίνουν τις 300.000.