Αυτός είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου που μπορεί να στηριχθεί από ΚΙΝ.ΑΛ. και ΣΥΡΙΖΑ

1

Πιθανή θεωρείται η κοινή υποψηφιότητας περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ο οποίος θα υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και πληροφορίες, στην επιφάνεια έχει βγει το όνομα του ροδίτη γιατρού και έμπειρου αυτοδιοικητικού με μακρόχρονη θητεία στο Δήμο Ρόδου, Μανώλη Γλυνού, ο οποίος ενδιαφέρεται να είναι επικεφαλής ψηφοδελτίου.

Πρόκειται για μια υποψηφιότητα η οποία δείχνει σοβαρές πιθανότητες να προχωρήσει και σε πρώτη φάση, θα στηριχθεί από το Κίνημα Αλλαγής. Ωστόσο, πιθανολογείται ότι τη στήριξη στην υποψηφιότητα του κ. Γλυνού θα δώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολούνται ενεργά με τις επιλογές ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, έχουν τονίσει κατ’ επανάληψη ότι θα στηριχθούν  πρόσωπα που προέρχονται μέσα από τον αριστερό χώρο, αλλά και μέσα από το ευρύτερο κεντροαριστερό – δημοκρατικό τόξο. Μια τέτοια περίπτωση είναι κι αυτή του κ. Γλυνού, η οποία καλύπτει τις απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

Εξάλλου, για να «αλλάζει χέρια» η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου μετά την επικράτηση του προερχόμενου από τη ΝΔ Γιώργου Χατζημάρκου το 2014, θα απαιτηθούν συμμαχίες και συνεργασίες πολιτικών δυνάμεων.