Υπόθεση διαρρήξεων στη Σύρο: Ανησυχία από τους παθόντες – Η θέση της Αστυνομίας

Την ανησυχία τους για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη εκφράζουν τα θύματα των διαρρήξεων - "Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα" τονίζει η Αστυνομία

2

Υπόθεση διαρρήξεων στη Σύρο: Ανησυχία από τους παθόντες – Η θέση της Αστυνομίας

Ένας ασηνύθιστα υψηλός αριθμός διαρρήξεων και κλοπών από οικίες σημειώθηκαν στις αρχές Αυγούστου στη Σύρο, έχοντας προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Άγνωστοι δράστες «τρύπωναν» σε κατοικίες, κυρίως στα χωριά του νησιού και σε σχετικά απομομωμένες περιοχές, αρπάζοντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), με αποκορύφωμα την κλοπή του ποσού-μαμούθ των 260.000 ευρώ από κατοικία (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Ένα και πλέον μήνα μετά από αυτά τα περιστατικά, η ανησυχία στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στους κατοίκους των χωριών είναι ακόμα έντονη, αν και από τότε δεν προέκυψαν νέες διαρρήξεις, κάτι που δείχνει να ενισχύει την άποψη ότι οι υποθέσεις αυτές συνδέονται μεταξύ τους.

Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατό να εξιχνιαστεί κάποια ή κάποιες από αυτές τις υποθέσεις εντείνει την ανησυχία, ενώ παράλληλα υπάρχουν και κάποια παράπονα από την πλευρά των θυμάτων που ισχυρίζονται ότι η Αστυνομία δεν έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξιχνίαση των υποθέσεων και την σύλληψη των δραστών.

Σε επικοινωνία του cyclades24 με αξιωματικό της Αστυνομίας που ασχολείται με τις υποθέσεις των διαρρήξεων, τονίστηκε ότι η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι αστυνομικοί προσπαθούν να αξιοποίησουν κάθε πιθανό στοιχείο που θα βοηθήσει στην διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών.

Αναφορικά με τα παράπονα των παθόντων, ξεκαθάρισε πως η Αστυνομία έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται και συνεχίζει να το κάνει, προσθέτοντας ότι είναι στην διάθεση των παθόντων να ζητήσουν εγγράφως την πλήρη ενημέρωσή τους για τις ενέργειες αυτές.

Παράλληλα, τόνισε πως τέτοιες υποθέσεις είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και η εξιχνίασή τους μπορεί να πάρει αρκετό καιρό, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχουν σταματήσει οι έρευνες.