Συνελήφθη 25χρονος διακινητής και 17 αλλοδαποί σε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου

Συνελήφθησαν (17) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Επίσης συνελήφθη 25χρονος διακινητής αλλοδαπών

συλλήψεις, αεροδρόμιο Θήρας, αστυνομία

Συνελήφθη 25χρονος διακινητής και 17 αλλοδαποί σε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το διήμερο (1-2 Σεπτεμβρίου 2018) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά -17- αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη 25χρονος διακινητής αλλοδαπών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, έξι αλλοδαποί άνδρες ηλικίας από 21 έως 40 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ιταλία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, εννέα αλλοδαποί άνδρες ηλικίας από 20 έως 38 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, καθώς και δελτίου ταυτότητας με στοιχεία άλλου προσώπου, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ολλανδία και τη Γερμανία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δύο αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 21 και 23 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση διαβατηρίων με στοιχεία άλλων προσώπων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Φιλανδία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Στη Ρόδο από τη Σύρο η ιερή εικόνα του Κωνσταντίνου Υδραίου με πρωτοβουλία του Γ. Χατζημάρκου

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 25χρονος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε διευκόλυνε δύο άτομα, κατευθύνοντας και παρέχοντας κάλυψη προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων ώστε να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνή πτήση.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.