Τήνος: Η απόφαση του Δήμαρχου άφησε άφωνους τους πάντες, ακόμα και την αντιπολίτευση!

0
Ιωάννης Σιώτος, δήμαρχος Τήνου

Τήνος: Η απόφαση του Δήμαρχου άφησε άφωνους τους πάντες, ακόμα και την αντιπολίτευση!

Την ώρα που σε διάφορους δήμους της χώρας οι παραιτήσεις και οι ζυμώσεις των παρατάξεων δίνουν και παίρνουν, γι άλλη μια φορά ο Δήμος Τήνου δείχνει ανωτερότητα και ξαφνιάζει τους πάντες με κίνηση ματ.

Σε μία εποχή και σε μια χώρα όπου κυριαρχεί στην Πολιτική Ζωή η εμπάθεια και η άσκηση εξουσίας με παρωπίδες, ο Δήμος Τήνου και ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Σιώτος διδάσκει Δημοκρατία.

Η κίνηση του Δημάρχου να στελεχώσει την Υπηρεσία Περιβάλλοντος με άτομο της αντιπολίτευσης προλαβαίνει χωρίς εξαναγκασμούς όσα ορίζει ο περίφημος Κλεισθένης που πέρα από την απλή αναλογική προβλέπει ακόμα και αντιδήμαρχο από την αντιπολίτευση.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία κίνηση ΜΑΤ του Δημάρχου που είναι βέβαιο οτι θα φέρει σε δύσκολη θέση τη μειοψηφία του Δήμου. Ωστόσο βρισκόμαστε άτυπα σε προεκλογική περίοδο, τα ονόματα και μεταγραφές έχουν πέσει στο τραπέζι, κανείς δεν ξέρει μέχρι το 2019 τι θα συναντήσουμε.

Πάντως στις μέρες μας είναι σπάνιο, να συναντάμε τέτοιου είδους συνεργασίες… που δείχνουν ότι γίνονται καθαρά για το καλό του νησιού. Στη Πολιτική σκηνή υπάρχουν τόσες παθογένειες που θα χρειαστεί να περιμένουμε χρόνια για να δούμε το αυτονόητο, παρά το γεγονός ότι ήδη γίνονται κάποιες αξιόλογες προσπάθειες, όπως αυτή.

Δυστυχώς το αυτονόητο στη χώρα μοιάζει με παράδοξο… αλλά όχι ακατόρθωτο και ο Δήμαρχος Τήνου δείχνει το δρόμο!

Οψόμεθα…

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δημάρχου Τήνου:

Ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος υπέγραψε την επισυναπτόμενη απόφαση για τον ορισμό του κ. Εμμανουήλ Λούβαρη ως Εντεταλμένου Συμβούλου με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και τομέα ευθύνης.

Σε δήλωσή του ο κ. Σιώτος ανέφερε ότι η επιλογή έγινε με δική του πρωτοβουλία και με το σκεπτικό ότι βασικές λειτουργίες του Δήμου «πρέπει να αντιμετωπίζονται με συλλογικότητα και με διάθεση προσφοράς για το κοινό καλό και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας».

«Σε αυτή την προσπάθεια – συνέχισε ο κ. Σιώτος – δεν χωρούν αποκλεισμοί. Είναι γεγονός ότι η κλήση για συστράτευση ενός στελέχους που δεν προέρχεται από την πλειοψηφία δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο. Ωστόσο, είναι απόδειξη του πνεύματος συναίνεσης που οφείλουμε όλοι να επιδεικνύουμε στο πλαίσιο της δημοκρατικής άσκησης της διοίκησης. Η επιλογή του κ. Λούβαρη δεν έγινε λόγω έλλειψης ικανοτήτων από τα στελέχη της δημοτικής πλειοψηφίας. Ούτε στόχευε στο να εκπέμψει πολιτικά μηνύματα ενόψει των δημοτικών εκλογών. Έγινε με αφορμή το πνεύμα συνεργασίας που επιδεικνύει ο συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος, τη διάθεση προσφοράς του οποίου δεν δικαιούμαστε να αρνηθούμε. Και καταδεικνύει τη διαφορετική αντίληψη με την οποία διαπνέεται η ηγεσία της μειοψηφίας που ακόμα και σε κρίσιμα για το νησί θέματα προτίμησε τη σιωπή και την απραξία».

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here