Σαντορίνη: Πάνω από 20 συλλήψεις αλλοδαπών που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα

Σαντορίνη: Πάνω από 20 συλλήψεις αλλοδαπών που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (1 Αυγούστου 2018) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά είκοσι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη 22χρονος διακινητής αλλοδαπών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, είκοσι ένα αλλοδαποί ηλικίας από 19 έως 56 ετών (-15- άνδρες και -6- γυναίκες), διότι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  «60’ Ελλάδα», με τον Νίκο Μάνεση στη Μύκονο!

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 22χρονος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε προμηθεύσει μία 19χρονη αλλοδαπή με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και την καθοδηγούσε από τον Πειραιά στη Θήρα προκειμένου να αποφύγει τυχόν αστυνομικούς ελέγχους ώστε να επιβιβαστεί παράνομα στη διεθνή πτήση.

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 22χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση κλεμμένου διαβατηρίου επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.