8,4 εκ. για την επισκευή του λιμανιού Σαντορίνης. Οριστική έγκριση του έργου

8,5 εκ. για την επισκευή του λιμανιού Σαντορίνης. Οριστική έγκριση του έργου

Σε τραγική κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται το λιμάνι του Αθηνίου στην Σαντορίνη, ενός εκ των τουριστικότερων περιοχών της Ευρώπης, λόγω των αλλεπάλληλων ζημιών και καθιζήσεων που παρουσιάζονται από το 2016 μέχρι σήμερα.

Η πρώτη ημέρα του Αυγούστου του 2018, συνοδεύτηκε από μια ευχάριστη είδηση για το νησί των Κυκλάδων, καθώς εκδόθηκε η περιβόητη απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για την εκτέλεση του έργου: «Επισκευή προβλήτα Αθηνιού νήσου Θήρας», προϋπολογισμού 8,4 εκ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη απόφαση (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ) ανάβει το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου, το οποίο θα εκτελεστεί με αρμόδιες αρχές τη Δ/νση Λιμενικών Υποδομών και την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η μοναδική Τήνος από ψηλά

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου μετώπου περίπου 300 μέτρων για την παραβολή των πλοίων, με προκατασκευασμένα κυψελωτά κιβώτια και κυψελωτούς τεχνικούς ογκόλιθους από οπλισμένο σκυρόδεμα, ανακουφιστικά πρίσματα και επιχώσεις χερσαίου χώρου, προστασία ποδός, ανωδομές, δάπεδα, απορροή ομβρίων και εκσκαφές λιμενολεκάνης.

Σημειώνεται, ότι εδώ και αρκετούς μήνες, ένα σημαντικό μέρος του λιμανιού της Σαντορίνης έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω αυξημένης επικινδυνότητας.