Επίτιμος δημότης Σύρου ο εφοπλιστής Στέλιος Νιώτης

1

Επίτιμος δημότης Σύρου πρόκειται να ανακηρυχθεί μέσα στον Αύγουστο ο γνωστός εφοπλιστής, τραπεζικός και ένθερμος φίλος του νησιού, Στέλιος Νιώτης.

Το δημοτικό συμβούλιο Σύρου – Ερμούπολης, στην τελευταία του συνεδρίαση, αποφάσισε να τιμήσει τον Στέλιο Νιώτη για την πολύπλευρη προσφορά του στην κοινωνία και τον πολιτισμό του νησιού.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Νιώτης έχει αγοράσει και επισκευάσει μια υψηλής αρχιτεκτονικής κατοικία στο κέντρο της Ερμούπολης στην οποία ο ίδιος διαμένει. Έχει συμβάλει με γενναίες δωρεές στην αναβάθμιση και προβολή των πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων του νησιού, στη διοργάνωση σπουδαίων εικαστικών γεγονότων, ενώ αξιοσημείωτο είναι το φιλανθρωπικό του έργο.

Επίσης, έχει συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Εν χορδαίς και οργάνοις» – η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή στην Σύρο, που στοχεύει στη διάσωση και μεταλαμπάδευση προς τους συριανούς νέους τη ρεμπέτικη και παραδοσιακή μουσική .

Η εκδήλωση για την ανακήρυξη του Στέλιου Νιώτη σε επίτιμο δημότη Σύρου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Αυγούστου, στο δημαρχιακό μέγαρο Ερμούπολης.