Διάγγελμα Τσίπρα: Αφήσαμε πίσω μας τις συμπληγάδες (βίντεο)

«Η χώρα μας ανακτά το δικαίωμά της, να ορίζει αυτή τις τύχες και το μέλλον της» δήλωσε από την Ιθάκη ο πρωθυπουργός

«Σήμερα στην πατρίδα μας ξημέρωσε μια καινούργια μέρα. Μια μέρα ιστορική. Τα μνημόνια της λιτότητας, της ύφεσης και της κοινωνικής ερήμωσης, επιτέλους τελείωσαν. Η χώρα μας ανακτά το δικαίωμά της, να ορίζει αυτή τις τύχες και το μέλλον της» δήλωσε από την Ιθάκη ο πρωθυπουργός, στο  γεμάτο συμβολισμούς διάγγελμά του για την έξοδο από τα μνημόνια.

«Τα προηγούμενα χρόνια η χώρα ήταν σε διαρκή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αλλά ο λαός έγραψε νέες σελίδες αντίστασης» τόνισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα «άφησε πίσω της τις συμπληγάδες αλλά δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γιορτές στο…κόκκινο με sexy εσώρουχα e-string.gr !

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια. Δεν θα ξεχάσουμε τίποτα από όσα ζήσαμε. Είναι τα εφόδια μιας χώρας που γράφει την ιστορία της» είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Φτάσαμε στον προορισμό μας, βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά δεν τελειώσαμε εδώ. Νέες μάχες είναι τώρα μπροστά μας. Οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι. Είναι όσοι επιθυμούν να δουν το καράβι ξανά να θαλασσοδέρνεται και το λαό ξανά στα αμπάρια», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να τονίσει ότι «τώρα που φτάσαμε στον πολυπόθητο προορισμό μας, έχουμε τη δύναμη να φτιάξουμε τον τόπο μας όπως του αξίζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΟΑΕΔ: Παράταση όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως 30 Απριλίου

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ιθάκη στα χέρια τους», υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας το διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «από σήμερα, ξεκινάμε με όραμα και αποφασιστικότητα, για τη νέα εποχή της πατρίδας μας. Με σύνεση και ευθύνη να μη ξαναγυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα των ελλειμμάτων και της χρεοκοπίας. Αλλά και με τόλμη για την αναγέννηση της Ελλάδας. Για μια πατρίδα ισότητας, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Οι πολυμήχανοι Έλληνες, γράψαμε με αγώνα και θυσίες το τέλος των μνημονίων. Από σήμερα, ξεκινάμε με όραμα και αποφασιστικότητα, για τη νέα εποχή της πατρίδας μας, με σύνεση και ευθύνη να μη ξαναγυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα των ελλειμμάτων και της χρεοκοπίας, αλλά και με τόλμη για την αναγέννηση της Ελλάδας Για μια πατρίδα ισότητας, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Γιατί η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή» ολοκλήρωσε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος τις επόμενες ώρες! Κορυφαία γκάφα των αρχών!

news.gr