Ανατέθηκε η μελέτη για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην έξοδο του λιμανιού της Ερμούπολης

0

Την προετοιμασία για την υλοποίηση του έργου κατασκευής κυκλικού κόμβου στην έξοδο του επιβατικού λιμανιού της Ερμούπολης, συνεχίζει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου. Στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου ανατέθηκε η μελέτη του έργου στην εταιρία ΑΔΚ Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε. με συνολική δαπάνη 9.800 ευρώ.

Το έργο προβλέπει τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στο ξεκίνημα του παραλιακού δρόμου Ερμούπολης (στην αρχή της Ακτής Εθνικής Αντιστάσεως), δηλαδή στο ύψος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και διαπλατύνσεις και άλλες σχετικές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις. Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και η ορθότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού όγκου, ειδικότερα κατά τους θερινούς μήνες, μιας και στο σημείο στο οποίο προβλέπεται η κατασκευή του κυκλικού κόμβου, αποτελεί την είσοδο και έξοδο οχημάτων από και προς το επιβατικό λιμάνι.

Μετά την εκπόνηση του έργου, θα πρέπει να εξασφαλιστούν σχετικές περιβαλλοντικές και λοιπές αδειοδοτήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία, όπως και η χρηματοδότησή του.

Εκτιμάται, ότι αν δεν υπάρξουν μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις το έργο θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στο 2019.