Ζήτησαν να δέσουν τα πλοία στις 18 Ιουλίου! Ευτυχώς, απορρίφθηκε η πρότασή τους

S.O.S. για τα νησιά, την τουριστική δραστηριότητα και την επιβατική κίνηση εξέπεμψε η πρόταση των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, τα οποία ζήτησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) να κηρυχθεί 24ωρη απεργία στις 18 Ιουλίου με προοπτική κλιμάκωσης.

Η πρόταση αυτή κατατέθηκε με αφορμή την τροπολογία του ΥΕΝ, με την οποία επιτρέπεται η εκτέλεση πλόων φορτηγών πλοίων με διεθνή πιστοποιητικά μεταξύ λιμένων στην Ελλάδα, εξέλιξη που σύμφωνα με τα ναυτεργατικά σωματεία, θα διευρύνει την ανασφάλιστη εργασία.

Ευτυχώς, η πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της αρμόδιας επιτροπής της ΠΝΟ, η οποία, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να πυροδοτήσει μια πραγματική βόμβα μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, που θα δημιουργούσε τεράστια αναστάτωση στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και στην τουριστική δραστηριότητα των νησιών.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, που τα ναυτεργατικά σωματεία ζητούν την κήρυξη απεργίας σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων μέσα στο καλοκαίρι. Και στις δύο περιπτώσεις, πρυτάνευσε η λογική και αποφεύχθηκαν καταστάσεις που θα προκαλούσαν μεγάλη οικονομική ζημιά στα νησιά.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here