Ξεκίνησε η επισκευή του παλιού δημοτικού σχολείου στον Γαλησσά (φωτο)

0

Ξεκίνησε η επισκευή του παλιού δημοτικού σχολείου στον Γαλησσά (φωτο)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την επισκευή του παλιού δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Γαλησσά Σύρου. Πρόκειται για το κτίριο που σήμερα χρησιμοποιούν ως έδρα τους η Τοπική Κοινότητα Γαλησσά και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά.

Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση των επιχρισμάτων στο εξωτερικό μέρος της κτιριακής εγκατάστασης, την τοποθέτηση μόνωσης στην ταράτσα και την επισκευή των τουαλετών. Εκτιμάται ότι το σύνολο του έργου θα κοστίσει περισσότερα από 20.000, ενώ ολόκληρο το οικονομικό σκέλος καλύπτεται αποκλειστικά από πόρους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, η Τεχνική Υπηρεσία του οποίου έχει αναλάβει και την επίβλεψη του.

Να σημειωθεί, ότι στον προαύλιο χώρο του παλιού σχολείου προγραμματίζεται η κατασκευή παιδικής χαράς και μικρής αθλητικής εγκατάστασης από τον Δήμο, ενώ με δαπάνη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά  θα δημιουργηθεί εξωτερικός χώρος για πολιτιστικές δραστηριότητες.

Έτσι, στο άμεσο μέλλον ο συγκεκριμένος χώρος πρόκειται να γνωρίσει σημαντική αναβάθμιση και να αποτελέσει σημείο αναφοράς της περιοχής.