Τρία σκάφη του Λιμενικού από τις Κυκλάδες στον τόπο της τραγωδίας. Διέσωσαν δεκάδες ανθρώπους

Τρία σκάφη του Λιμενικού από τις Κυκλάδες στον τόπο της τραγωδίας. Διέσωσαν δεκάδες ανθρώπους

Τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος από τις Κυκλάδες βρίσκονται στον τόπο της τραγωδίας και συμμετέχουν στην επιχείριση διάσωσης και στις έρευνες για την ανεύρεση αγνοούμενων.

Συγκεκριμένα, τα περιπολικά σκάφη των Λιμεναρχείων Σύρου, Τήνου και Άνδρου, από την πρώτη στιγμή που οι φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής πήραν έκταση, κλήθηκαν να συνδράμουν και να προσφέρουν βοήθεια.

Από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και παρά την αντιξοότητα των καιρικών συνθηκών, τα τρία σκάφη των Κυκλάδων απέπλευσαν με τετραμελή πλήρωμα το καθένα και μετέβησαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας. Εκεί μαζί με τα άλλα σκάφη του Λιμενικού, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και ιδιωτικά σκάφη, συμμετείχαν στη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης που απεγκλώβισε 696 ανθρώπους από τις ακτές, περισυνέλεξε 19 ανθρώπους σώους από την θάλασσα, εντόπισε, ωστόσο, και αρκετούς νεκρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  To Bollywood στην Πορτάρα της Νάξου, με 500 εκατομμύρια προβολές (vid)

Τα τρία σκάφη των Κυκλάδων εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή, καθώς οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, αφού εκτιμάται ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι χάθηκαν στη θάλασσα το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας και εξακολουθούν να αναζητούνται.